SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTeodor Ancuta: Am mai mult timp pentru afacerile mele

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »Inca director general al Bursei din Sibiu, Teodor Ancuta spune ca anuntata demisie din aceasta functie ii va da posibilitatea sa se ocupe mai mult de afacerile personale, in special de investitiile din Paltinis si de fabrica sa din Hamba.

Teodor Ancuta si-a anuntat recent demisia din functia de general al Bursei din Sibiu (Sibex), dupa 16 ani de activitate in fruntea institutiei. El spune ca pleaca de la carma bursei cu un sentiment de liniste, pentru ca in locul sau vine un om mai priceput. `Nu pot decat sa ma bucur ca in locul meu va veni un om mai bun, pe care il vad intre cei mai buni cinci specialisti din Europa si care sunt convins ca va face din Bursa din Sibiu bursa numarul unu din Romania`, ne-a declarat Teodor Ancuta, care insa nu a dezvaluit numele succesorului sau, un manager strain. Ancuta a precizat ca prima zi de lucru a noului director general al Bursei din Sibiu va fi in 5 aprilie, cand va organiza si o conferinta de presa.

Legat de de efectele pe plan personal ale deciziei de a parasi conducerea bursei, Teodor Ancuta spune ca acestea nu pot fi decat benefice. Omul de afaceri spune ca va avea mai mult timp sa se ocupe de investitia de circa 3,6 milioane de euro, in modernizari, pe care a demarat-o la Hotelul Casa Turistilor, in Paltinis, precum si de activitatea fabricii de mezeluri din Hamba. Dincolo de afaceri, Teodor Ancuta spune ca se bucura ca la 63 de ani, in urma demisiei din fruntea Bursei din Sibiu, va avea timp `sa mai si respire`. Totusi, el va ramane in continuare `legat` de activitatea Bursei din Sibiu, pentru ca intentioneaza sa ramana in consiliul de administratie al institutiei.

In ceea ce priveste motivele care l-au determinat sa paraseasca functia de director general al unei societati pe care a fondat-o, in urma cu 16 ani, Teodor Ancuta a invocat motive private si anumite obiective profesionale nerealizate, din ultima perioada. Astfel, printre factorii care l-ar fi influentat in luarea deciziei se numara probabilul esec in listarea unei parti a actiunilor Romgaz la Bursa din Sibiu, precum si numarul mic de emitenti pe piata spot a Bursei din Sibiu, in primul an de activitate al acesteia. Un alt regret al lui Teodor Ancuta este faptul ca nu a reusit inca o dubla listare a unui emitent la Sibiu si la Bursa din Varsovia, un partener strategic important al Bursei din Sibiu.

Teodor Ancuta este membru fondator si presedinte - director general al Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu, inca din 1994. Oficial, bursa sibiana a fost infiintata in 14 decembrie, cu 11 actionari si avand ca obiectiv principal de activitate tranzactiile cu marfuri pe piata spot. In 16 ani, institutia a ajuns de la un capital de 1000 euro, la unul de 5 milioane euro. In acest timp, Bursa din Sibiu (Sibex), a fost de mai multe ori aproape de a fuziona cu Bursa din Bucuresti, insa cele doua institutii au ramas in continuare concurente, atat pe piata derivatelor, cat si pe piata spot. Potrivit lui Teodor Ancuta, scopul Bursei din Sibiu va ramane sa devina bursa numarul unu din Romania si dupa plecarea sa din functia de director-general.

Caseta

Paltinis SA, firma controlata de Teodor Ancuta a demarat anul trecut o investitie de 3,6 milioane de euro in modernizarea hotelului Casa Turistilor, 70 la suta din suma reprezentand fonduri europene. Investitia cuprinde modernizarea in totalitate a departamentului de alimentatie publica, extinderea si reamenajarea restaurantului la o capacitate de 300 locuri si construirea unei terase panoramice. De asemenea, potrivit proiectului, structura de cazare existenta de doua stele va fi modernizata la categoria de confort de 3 stele, iar numarul locurilor de cazare va ajunge la 200. La parterul hotelului va fi amenajat un domeniu de spa pe circa 650 mp, cu o piscina, sauna turceasca, sauna finlandeza, jacuzzi, salon de masaj, sala de fitness. De asemenea se vor amenaja doua sali de conferinte de cate 150 locuri la standarde internationale.

de Laurentiu PARNICA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 28 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter