SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTeoretic, ansambluri rezidentiale se inmultesc

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Cinci noi ansambluri rezidentiale figureaza pe lista autorizatiilor de constructie si certificatelor de urbanism emise de Primaria Sibiu in ultimele doua luni. In teorie, complexurile rezidentiale ar trebui sa suplimenteze piata imobiliara din Sibiu cu peste o mie de locuinte. In practica, insa, acest lucru nu se va intampla prea curand, spun analistii imobiliari care sustin ca dezvoltatorii nu sunt inca decisi sa treaca de la proiect la constructie atata timp cat anumite reglementari in domeniu sunt inca in coada de peste. 

Din lista de autorizatii si certificate emise de Primaria Sibiu pentru ansambluri rezidentiale, rezulta un interes deosebit pentru zona Caii Surii Mici. Aici, un investitor, Solid Investment, detine deja autorizatie de constructie pentru un ansamblu rezidential, in timp ce alti doi, firma Coninvest, parte a grupului Concefa si o persoana fizica, au solicitat certificate de urbanism.

In cazul ansamblului Solid Investment, este vorba, in teorie, de amenajarea a peste 1.100 de locuinte la bloc, pe un teren de 51.000 metri patrati. Ansamblul ar urma sa aiba circa 1.500 de locuri de parcare. Dezvoltatorul, Solid Investment SRL, este o societate infiintata in martie 2008, controlata de o firma din Cipru, Balonella Trading Limited.

Tot pe Calea Surii Mici, Coninvest SRL a obtinut un certificat de urbanism pentru elaborarea unui PUZ referior la constructia unui "ansamblu rezidential - case insiruite cu parter si etaj si locuinte colective cu parter, doua etaje si mansarda in volumul podului", potrivit informatiilor de pe site-ul Primariei Sibiu. Terenul cu pricina ar putea trece insa in proprietatea Concefa. Potrivit convocatorului urrmatoarei sedinte a actionarilor Concefa SA, din 25 mai, firma ar putea cumpara de la Coninvest SRL un teren de 178.000 metri patrati, situat in extravilanul Sibiului, pentru suma de 6,2 milioane lei, fara TVA. Actionarul majoritar al Concefa SA este Horatiu Cercel, care detine 62,8 la suta din actiuni, potrivit datelor de pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.

Tot Concefa a obtinut recent un certificat de urbanism pentru un ansamblu rezidential care ar urma sa fie dezvoltat pe strada Ion Agarbiceanu, din Sibiu. Este vorba despre un proiect mai vechi al firmei, care ar trebui finalizat, potrivit planurilor initiale, in 2011. Ansamblul va fi format din 200 de apartamente grupate in patru blocuri.

Tot despre un ansamblu rezidentiale este vorba intr-un alt certificat de urbanism emis pe numele unei persoane fizice. Zona aflata sub discutie este un teren situat langa viitoarea centura a Sibiului, inspre Sura Mare.

"De la hartie la constructie este cale lunga", spune Bogdan Gicu, presedintele filialei Sibiu a Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliare. El apreciaza ca oferta de locuinte de pe piata nu va creste in viitorul apropiat, ci, dimpotriva, va scadea. "Nu este obligatoriu ca fiecare roman sa aiba o casa. Sunt convins ca aceasta mentalitate se va schimba si, avand in vedere si conditiile de pe piata, tot mai multi romani se vor gandi mai degraba la inchiriatul de locuinte decat la cumpararea lor", spune Bogdan Gicu.
de Laurentiu PARNICA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 10 mai 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter