SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Terminalul Aeroportului inca nu functioneaza

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Inaugurat in urma cu o luna, noul terminal al Aeroportului Sibiu nu este, deocamdata, pus in functiune. Asteptarile sunt legate de avizele necesare pentru aparatura de scanare a bagajelor. La fel ca mai toate problemele de acest gen, incetineala de la Bucuresti se trage.
Initial, aparatura de scanare a bagajelor trebuia achizitionata de Serviciul Roman de Informatii, ai carui reprezentanti s-au angajat la aceasta sarcina. Cu cateva saptamani inainte de terminarea aeroportului, situatia s-a schimbat astfel ca tot pe bani locali a trebuit achizitionata aparatura de siguranta pentru noul terminal. Noua aparatura achizitionata trebuie, insa, avizata de autoritatile de la Bucuresti. Dupa care, administratia sibiana tot asteapta.
„De obtinerea acestor avize se ocupa firma de consultanta. Depunem si noi toate eforturile pentru accelerarea lucrurilor. Acum eu nu pot sa dau un termen pana la care vor veni aceste avize ", a declarat Augustin Sava, directorul general al Aeroportului Sibiu.
Pana la punerea in functiune a noului terminal, reprezentantii Aeroportului, alaturi de cei ai Consiliului Judetean si ai firmelor care lucreaza la aeroportul sibian au zilnic sedinte de lucru.
Noul terminal are, printre altele, sala de asteptare pentru VIP-uri, un restaurant, doua magazine duty-free, precum si un loc separat destinat pasagerilor non-UE, care vor fi verificati anti-tero. Singura utilitate care functiona in ziua inaugurarii in noul terminal era biroul de informare turistica.

La altii se poate. La Sibiu, nu mai

Autoritatile judetene au demarat procedurile de intocmire a unor acte aditionale, prin care imprumutul pe 25 de ani luat de la Dexia Bank sa fie majorat. imprumutul este necesar deoarece costurile initiale alte proiectului de reabilitare a aeroportului au crescut de la 212 milioane de lei cu inca 52 de milioane de lei.
imprumutul nu ar mai fi necesar, daca reprezentantii Guvernului si-ar onora promisiunea de a ajuta reabilitarea aeroportului sibian cu cele 22 de milioane de euro promise. Din acesti bani, pana acum, Sibiului i-au fost acordate 11 milioane de euro, restul de bani ramanand in aer. Motivul pentru care Guvernul a ales sa nu mai ajute prin finantare reabilitarea aeroportului de la Sibiu tin de motivatii de strategie – proiectul in sine este unul de importanta locala, au considerat reprezentantii Guvernului.
in acest timp, autoritatile centrale au impartit cate 11 milioane de lei aeroporturilor din Timisoara si Constanta.
de Traian DELEANU


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 16 octombrie 2007






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter