SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTichindelean, arestat la domiciliu. Jurista lui, sub control judiciar

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Ţichindelean va fi arestat la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile, iar pe numele consilierului juridic instanta a dispus masura controlului judiciar. Decizia nu este definitiva, ea putand fi contestata in termen de 48 de ore.

┼×eful DSVSA, retinut luni

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Alba au dispus, luni, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a directorului executiv al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu, ┼×erban Constantin ┼óichindelean, si a consilierului juridic, Cosmina-Mirela Olteanu.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, in sarcina lui Ţichindelean s-au retinut 8 infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, conflict de interese si raspandirea bolilor la animale. in sarcina consilierului juridic al DSVSA Sibiu s-au retinut doua infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit in forma complicitatii.

Potrivit DNA, in calitatea detinuta, "inculpatul ┼óichindelean ┼×erban Constantin a procedat, in mod abuziv, la rezilierea contractului de concesiune a Circumscriptiei Sanitar-Veterinare Jina (ce fusese incheiat cu Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor) si a incheiat, in conditii nelegale, un contract similar cu un anumit medic veterinar. Astfel la data de 25.02.2013, ┼óichindelean ┼×erban Constantin a emis, fara respectarea competentei materiale si teritoriale a DSVSA Sibiu, notificarea de reziliere a contractului de concesiune, inscris care a fost avizat pentru legalitate de catre consilierul juridic al DSVSA Sibiu - Olteanu Cosmina-Mirela ".

┼×i la stat, si la firma familiei

Se mai arata in comunicat ca in perioada 2011-2013, desi ocupa functia de director executiv al DSVSA Sibiu,

┼óichindelean ┼×erban Constantin a coordonat, in mod direct, activitatea desfasurata de concesionarul SC CHERRY SRL, societate in care doua persoane din familia sa detin calitatea de asociat.

"La data de 27 iunie 2014, directorul DSVSA Sibiu a coordonat, in mod direct, cu sprijinul unei persoane, recoltarea probelor de la anumiti agenti economici, in conditii care incalca principiul controlului inopinat. Anterior, adica la data de 24 iunie 2014, i se atrasese atentia, prin intermediar, uneia dintre persoanele juridice supuse controlului, cu privire la faptul ca rezultatele unor probe sunt necorespunzatoare si, ca urmare, exista posibilitatea initierii unor controale de catre DSVSA Sibiu ", spun procurorii DNA.

Carantina sau nu

La data de 16 iulie, la nivelul DSVSA Sibiu s-a dispus intarzierea declararii unei situatii de infectare a animalelor, desi directorul executiv ┼óichindelean ┼×erban Constantin luase cunostinta despre existenta unui rezultat pozitiv al analizelor - arata procurorii DNA. "Mai mult, la data de 19 iulie 2014, directorul DSVSA Sibiu a luat la cunostinta despre existenta unor situatii de risc ce determina declararea carantinei, dar nu a facut demersuri in acest sens, iar la data de 25 iulie 2014, directorul DSVSA Sibiu a solicitat unui subordonat intocmirea unei note de fundamentare care sa nu reflecte situatia reala, astfel incat sa fie ridicate unele restrictii de comercializare a animalelor ", scrie in comunicatul procurorilor.

Cum s-a incheiat contractul cu Mirela OlteanuPotrivit comunicatului DNA, in data de 4 ianuarie 2012, ┼óichindelean ┼×erban Constantin, in calitate de director executiv al DSVSA Sibiu, a incheiat un contract de prestari servicii de consultanta juridica cu Olteanu Mirela Cosmina, cu incalcarea dispozitiilor legale in materia achizitiilor publice de servicii, respectiv in lipsa unui acord din partea ANSVSA. Stabilirea valorii serviciilor contractate a fost facuta in aceleasi conditii de incalcare a dispozitiilor legale privind achizitiile publice.

Potrivit sursei citate, in perioada 2011-2012, directorul executiv al DSVSA Sibiu ┼óichindelean ┼×erban Constantin a realizat taieri arbitrare din deconturile depuse de Circumscriptia Sanitar-Veterinara Concesionata Jina, dupa ce aceste deconturi fusesera avizate de catre compartimentele cu competente specifice. Demersul nu a avut o fundamentare judicioasa si/sau veridica. Consecutiv constatarilor Notei de control ANSVSA nr. 59/2012, directorul executiv al DSVSA Sibiu a dispus la data de 19 august 2013 constituirea unei comisii de verificare a documentelor CSV Jina care au stat la baza deconturilor privind actiunile sanitar-veterinare pentru perioada 2007-2012, activitate materializata prin intocmirea raportului de constatare din 30 august 2013, care nu are o fundamentare juridica. "in perioada premergatoare acestei verificari, directorul executiv al DSVSA Sibiu s-a implicat in audierea a 26 persoane cu domiciliul pe raza CSV Jina, in afara unui cadru legal, iar declaratiile date de acestea au stat la baza calcularii unui prejudiciu in sarcina CSV Jina, respectiv la sustinerea/justificarea taierilor din deconturi. Astfel, s-a incercat o justificare retroactiva a deciziilor de diminuare/anulare a deconturilor; de asemenea, a fost emisa o adresa de constituire ca parte civila inaintata de DSVSA Sibiu catre Inspectoratul Judetean de Politie Sibiu intr-un dosar penal, prin care DSVSA Sibiu comunica faptul ca prejudiciul cauzat prin intocmirea deconturilor CSV Jina este de 1.888.432,70 lei ", se arata in comunicatul citat.

Adresa DSVSA Sibiu de constituire ca parte civila, anterior mentionata, a fost intocmita de consilier juridic Olteanu Mirela Cosmina, cu referire la raportul de constatare din 30 august 2013. "Aceasta nu a facut verificari sub aspectul legalitatii modului de efectuare a controlului, precum si asupra modului de stabilire a , raportat la declaratiile unor persoane care domiciliaza pe raza CSV Jina ", spun procurorii.

Pana in prezent s-a stabilit un prejudiciu de 125.000 lei reprezentat de valoarea deconturilor refuzate la plata in perioada 2011-2012 "in mod nelegal in conditiile anterior expuse, precum si foloase patrimoniale/nepatrimoniale pentru sine sau pentru altul, prejudiciul total urmand a fi stabilit pe parcursul urmaririi penale ", se mai arata in comunicat.
de Laura Buciu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 01 octombrie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 februarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter