SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



TIFF a parasit Sibiul in glorie

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »

Cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) s-a incheiat duminica seara in Piata Mica din Sibiu cu o minigala transmisa in direct de Televiziunea Romana, cu un premiu special acordat actritei sibiene Ioana Bulca si cu premiera celui mai nou film al lui Nae Caranfil „Restul e tacere ". Aproximativ o mie de sibieni s-au inghesuit duminica seara in Piata Mica pentru gala de incheiere a editiei sibiene a TIFF-ului. Amfitrionul intalnirii a fost directorul onorific al Festivalului, Tudor Giurgiu, care cu acesta ocazie a anuntat si posibilitatea ca TIFF-ul sa revina si anul viitor la Sibiu.
„Cred ca ce s-a intamplat in aceste zile, filmul atat romnanesc cat si european si-a gasit aici la Sibiu o gazda foarte buna. Tot ce s-a intamplat ne motiveaza ca anul viitor sa revenim la Sibiu "
a declarat Giurgiu
Acesta a specificat faptul ca festivalul nu va mai fi organizat in paralel, asa cum s-a intamplat nul acesta si se va gasi o alta forma. Din gala nu a lipsit nici primarul Sibiului, Klaus Johannis care s-a aratat multumit de cum a decurs vizita TIFF-ului prin Sibiu.
„A fost un succes. Cred ca la inceput v-a fost un pic greu sa va obisnuiti cu atmosfera din Sibiu, dar ati reusit nu numai sa va obisnuiti cu atmosfera din Sibiu ci si sa o imbunatatiti ",
a pus Johannis
Ce a urmat a fost un moment emotionant in centrul atentiei aflandu-se celebra actrita Ioana Bulca. Pemiul de excelenta i-a fost oferit chiar de un drag coleg de scena si ecran al dansei, actorul Dorel Visan. „O artista foarte frumosa si expresiva, care are forta de a-si schimba feminitatea in forta barbateasca " a caracterizat-o acesta pe Ioana Bulca, care in momentul in care a urcat pe scena a fost indelung acalamata de cei aproape o mie de spectatori prezenti in Piata Mica. „Sunt extrem de fericita si bucuroasa " a declarat acesta care s-a aratat incantata sa fie omagiata chiar la Sibiu, „in acest oras in care fiecare coltisor il cunosc. Nu pot sa imi uit copilaria, educatia si adolescenta pe care am trait-o aicea ". Ioana Bulca a vorbit apoi cu ochii in lacrimi despre marii profesori care i-a avut aici la Sibiu, incepand cu Radu Stanca, care i-au pecetluit in mod semnificativ viata, ajutand-o sa devina marea actrita din zilele noastre. „Aceasta seara va ramane in sufletul meu pentru toata viata adanc, adanc, inradacinata ", a mai spus artista.

Restul a fost tacere

Poate cel mai asteptat moment al serii a venit undeva spre ora 23:00, cand a fost proiectat cel mai nou film al lui Nae Caranfil, „Restul e tacere ". Sute de sibieni au restitat pana spre ora 01:00 din noapte nedezlipindu-si ochii de la film. „Restul e tacere " este o radiografie a societatii bucurestene aflata la incepaut de secol XX, in acelasi timp spunand povestea ambitioasa a nasterii primului film romanesc. Filmul a beneficiat de cel mai mare buget din istoria cinematografiei romanesti iar acest lucru se vede. Calitatea este excelenta, de la imagine pana la atentia la amanunte, la recuzita, decoruri si figuranti. Cu adevarat o superproductie romaneasca. insa, de partea cealalta, filmul nu reuseste sa impresioneze prea tare si nici vine cu ceva deosebit, amintind oarecum de productiile Hollywood-iene care se pierd in rafturile magazinelor de inchiriat DVD-uri. La premiera sibiana a filmului a fost prezent si regizorul care nu a omis sa aminteasca de imensele succese ale cinematografiei romanesti in acest an. „Filmul pica misterios la timp. in anul in care cinematografia romaneasca triunfa international au am facut un film despre primul film romanesc " a spus Caranfil. Restul e tacere.
de Stefan DOBRE


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 12 iunie 2007






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter