SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTimpul nu a mai avut rabdare cu Alexandra. AUAN ii continua misiunea

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Asa o stiau toti apropiatii pe Alexandra Nanu, fata nascuta la Cisnadie, care, acum aproape 29 de ani, vedea pentru prima data lumina zilei. A copilarit la Sibiu alaturi de parinti si de bunicii din partea tatalui, dar in foarte mare parte si la Ilimbav, alaturi de bunicii din partea mamei. Studiile, incepand cu clasa I si terminand cu cele universitare si postuniversitare, le-a urmat la Sibiu. Ambitia si perseverenta sa s-au accentuat, insa, atat de mult, incat a dorit sa depaseasca hotarele Cibinului si sa ajunga sa urmeze calea spre Statele Unite ale Americii si Germania, prin intermediul unor programe de munca dedicate studentilor. Dornica sa-si largeasca sfera educationala, dupa terminarea facultatii (LMA-germana - engleza), a continuat sa urmeze studiile, alegand un domeniu nou pentru ea: economia. Provocarea a primit-o cu bine si a avut rezultate remarcabile si aici. Mai departe, insa, timpul nu a mai avut rabdare... in octombrie 2010, dupa doar doua luni de cand s-a mutat cu serviciul la Bucuresti si cand se declara multumita si implinita, subit, a plecat intr-o alta lume, din cauza unei afectiuni de sanatate, nebanuita la momentul respectiv. in urma, imaginea-i i-a fost conturata de prietenii apropiati si familie, printr-o asociatie umanitara, ce ii poarta numele, dar si cele mai importante trasaturi de caracter: altruismul si educatia. Asociatia Umanitara "Alexandra Nanu" - AUAN are drept scop ajutarea copiilor/ tinerilor nevoiasi si, indeosebi, sprijinirea educatiei elevilor si inlesnirea accesului acestora la cele necesare studiului si traiului decent.

inca aici

Dupa aproximativ un an de la infiintare, Asociatia Umanitara "Alexandra Nanu" se poate mandri cu multe proiecte la care a participat, subliniind rezultate importante. Cei 22 de membri fondatori, prieteniisi parintii Alexandrei, au dorit, cu orice pret, ca numele fetei sa ramana si dupa urcarea la Tatal, astfel ca bunatatea, daruirea si implicarea Alexandrei sa poata dainui chiar si in lipsa ei. "impreuna cu membrii, sponsorii, donatorii, partenerii si sustinatorii am reusit sa punem bazele unei misiuni prin care 20 de elevi au primit mai multa incredere si speranta pentru viitorul lor. Speranta este de partea noastra, ca impreuna vom reusi sa facem din aceste inceputuri o asociatie durabila si eficienta pe plan umanitar si social, dar si deschisa, nobila si iubitoare precum intemeietoarea ei", spune Cristiana Tolomeiu, presedintele organizatiei umanitare, in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei, care a unit membrii si voluntarii acesteia, dar, in acelasi timp, a adus-o si pe Alexandra printre ei. Fotografia din mijlocul mesei rotunde la care s-au strans cei prezenti a adus optimismul si zambetul fetei, care, desi plecata dincolo, face inca fapte bune aici, printre noi. Oamenii care au pus bazele Asociatiei au menirea, de fapt, de a continua misiunea lasata in urma de Alexandra, sprijinind acolo unde e nevoie. AUAN s-a constituit ca o asociatie nonguvernamentala, nonprofit si fara vreo obligatie politica. Acum un an, au fost alesi presedintele, membrii Consiliului Director, directorul executiv, cenzorul, avocatul si contabilul, timp de 12 luni. Azi, Asociatia are 26 de membri activi, trei membri voluntari si 11 membri de onoare, personalitati remarcante. Cu totii s-au daruit proiectelor AUAN si au contribuit la implementarea lor.

Cadouri si donatii AUAN

in ceea ce priveste legaturile externe, au fost semnate si mai multe parteneriate. in acest sens, Asociatia a incheiat, printre altele, colaborari cu Primaria Municipiului Sibiu, Casa de Cultura a Municipiului Sibiu, Serviciul Public de Asistenta Sociala, Inspectoratul Şcolar Judetean, precum si cu alte asociatii. impreuna, au creionat proiectul de activitate 2012-2013, numarand 23 de anchete sociale la elevi din Sibiu si Bucuresti, alese avand in vedere performanta scolara, varsta, care trebuie sa se situeze intre sase si 19 ani, dar si venitul, care sa nu depaseasca 500 de lei pe membru de familie. La capitolul "Ajutor umanitar" se poate vorbi despre cadourile si donatiile pentru elevii care au intrat in atentia Asociatiei. Ei au primit alimente si dulciuri cu ocazia sarbatorilor pascale si de Craciun, iar de Ziua Internationala a Copilului si de Rusalii AUAN a oferit o donatie de haine primite din Germania. De asemenea, a pus umarul si a sprijinit si trei copii sa mearga in tabere si excursii, care, altfel, nu puteau ajunge prin acele locuri din cauze financiare. Elevii inscrisi in Proiectul AUAN pe anul scolar 2012 - 2013 au beneficiat atat de burse lunare intre 150 si 200 RON, in functie de ciclul de invatamant, cat si de meditatii la limba engleza din partea voluntarilor organizatiei. in cadrul Adunarii Generale, organizata recent, au fost luate si decizii importante privind conducerea. Astfel, Consiliul Director, a fost redus de la noua membri la cinci si este, acum, alcatuit din Anca Maria Oprean, presedinte, Sandrina Crenganis, vicepresedinte, si Bogdan Fratila, Andreea Coman si Ioan Nanu, membri. Tot ce a reusit sa faca AUAN intr-un an de zile reprezinta rezultatul muncii, pe baza de voluntariat, a membrilor sai activi, de onoare sau a celor care s-au implicat de bunavoie si din proprie initiativa. impreuna, vor sa aduca zambetul si speranta copiilor care acum nu au suras, asa cum ar fi facut Alexandra daca isi continua pasii printre noi.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 18 aprilie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter