SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTinerii au sarbatorit Ziua Nationala a Tineretului

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Cea de-a sasea editie a Zilei Nationale a Tineretului - 2 mai a fost sarbatorita la Sibiu printr-o serie de actiuni in Piata Mare si la Muzeul De Istorie Naturala, organizate de Directia Judeteana pentru Tineret Sibiu, Directia pentru Sport a Judetului Sibiu, Casa de Cultura a Studentilor Sibiu si Asociatia Dram Center 07 Sibiu.

Sibiul s-a alaturat astfel celor 40 de orase care au marcat Ziua Tineretului, la care au participat peste 4500 de persoane, in special tineri si turisti.

Ziua de 2 mai a debutat sub sloganul "Sa cunoastem impreuna valorile culturale sibiene ", slogan care a insotit concursurile organizate de Directia Judeteana pentru Tineret Sibiu si Asociatia Dram Center 07 Sibiu, in colaborare cu Muzeul National Brukenthal. 100 de tineri liceeni si studenti au participat la o serie de concursuri non-formale care au stimulat competitia, comunicarea, initiativa si spiritul de echipa.

Expozitii si concursuri

"Cautare de comori " a fost titlul unui concurs, care s-a desfasurat in trei muzee ce apartin Muzeului National Brukenthal: Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Istoria Farmaciei si Muzeul De Arme Si Trofee De Vanatoare "August von Spiess ". Au participat 30 de tineri grupati in sase echipe, elevi ai Colegiului Octavian Goga, Colegiului Terezianum, Liceului Independenta si Grupului ┼×colar Avram Iancu Sibiu.

"Terra 2050", expozitie montata in sala multimedia a Muzeului de Istorie Naturala cu lucrari care surprind viziunea tinerilor privind viitorul Pamantului, a fost realizata de elevi de la ┼×coala Generala IV, se arata intr-un comunicat al Directiei Judetene pentru Tineret Sibiu.

Expozitia foto "Natura prin ochii tinerilor" a fost dedicata peisajelor realizate de tinerii studenti ai Facultatii de ┼×tiinte, catedra Ecologie si Protectia Mediului. Deschisa la Muzeul de Istorie Naturala, expozitia a fost vizitata timp de o saptamana, iar cei care au vizitat-o au votat primele trei fotografii castigatoare.

De asemenea, 500 de tineri au avut intrarea libera in cadrul complexului muzeal Brukenthal.

Distractie in Piata Mare

in Piata Mare din Sibiu, peste 600 de copii si tineri au participat la demonstratii si concursuri sportive, organizate in colaborare cu Directia pentru Sport a Judetului Sibiu. Au participat ┼×coala Sportiva ┼×oimii Sibiu cu tenis de masa, Asociatia Sportiva Arapamesu Sibiu cu minifotbal, Asociatia Sportiva Mirajul Dansului cu dansuri sportive, ┼×coala Sportiva Sibiu cu volei, Clubul de ┼×ah, badmingthon si fotbal.

La competitiile sportive au participat si tineri din ┼×coala Generala 15, ┼×coala Generala 5, ┼×coala Generala 1, ┼×coala Generala 25, ┼×coala Speciala 1 si ┼×coala Speciala 2.

"Multumim profesorilor si antrenorilor Liviu Maier, Ioan Vulcu, Ligia Cuciorovschi, Gh. Rasinaru, Corina Gheorghe, Mircea Cretu, Gherghina Vasile, Liviu Mailat si Ioan Rauf", spune Claudiu Spanu, directorul DJTS Sibiu.

in timpul serii, 3000 de tineri au urmarit un program cultural artistic organizat impreuna cu Casa de Cultura a Studentilor Sibiu, in cadrul caruia au evoluat: Trupa de stegari Artgotica, Formatia de Dans M&M, condusa de coregraful Miky Stoica, Compania de Dans Microbis, condusa de coregraful Hugo Wolff.

in a doua parte a spectacolului au urcat pe scena din Piata Mare Ansamblul Folcloric Ardealul, condus de coregraful Ion Terchila, dar si Paula Medrea, Ion Chis, Ramona Vasiu, Radu Dorca, Anca Costea, Doru Sava si Mario Bischin.

Parteneri ai evenimentului au fost Muzeul National Brukenthal, Inspectoratul ┼×colar Judetean Sibiu, Clubul Sportiv ┼×colar Sibiu,Clubul Sportiv ┼×colar " ┼×oimii " Sibiu si Asociatia Colors. Evenimentul a fost cofinantat de Consiliul Judetean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania, iar sponsori au fost Elio Prod, Biborteni, RC Cola.

Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 04 mai 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 27 ianuarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter