SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTinerii pot depune planuri de afaceri

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

in urma aparitiei OUG nr. 6 din februarie 2011, privind stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, analistul financiar Aurel Pau, reprezantant in teritoriu al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a tinut sa ne precizeze ca "Fondul acorda garantii pentru creditele contractate de catre intreprinzatorii debutanti, in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate de catre Agentia Nationala de Implementare a Programelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii (ANIPIMM), pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, care poate fi in limita sumei de 80.000 euro".

Beneficiarii programului in cauza sunt intreprinzatorii debutanti, persoane fizice care indeplinesc, cumulat, urmatoarele conditii: au capacitate juridica deplina de exercitiu; sunt in varsta de pana la 35 ani, impliniti cel mai tarziu in ziua inregistrarii cererii de inmatriculare in Registrul Comertului; anterior datei inmatricularii societatii in Registrul Comertului nu au mai detinut si nu detin calitatea de actionar, asociat sau membru al organelor de conducere din cadrul unei intreprinderi constituite in spatiul economic european; infinteaza, pentru prima data o societate comerciala cu raspundere limitata, in conditiile Legii nr. 31/1990, privind societatile comerciale. Bugetul Programului, pentru anul bugetar 2011 este de 21 milioane lei, gestionati de catre ANIPIMM pentru acordarea de alocatii financiare nerambursabile.

ANIPIMM acorda o alocatie financiara nerambursabila, reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro, sau echivalentul in lei, din valoarea proiectului aferent planului de afaceri pentru care se face dovada surselor de cofinantare.

Tinerii investitori sunt scutiti de la plata contributiilor de asigurari sociale, datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat, de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acorda pentru veniturile salariale lunare, care depasesc cuantumul salariului mediu brut pe economie din anul anterior.

Printre alte facilitati: scutirea de la plata taxelor pentru operatiunile de inmatriculare la Oficiul Registrului Comertului, pentru inregistrarea microintreprinderii; consiliere, instruire si sprijin din partea Oficiului Teritorial pentru IMM-uri si Cooperatie, in a carui raza de competenta isi are sediul.

Criterii de eligibilitate: microintreprinderea infiintata sa se incadreze in categoria SRL - intreprinzator debutant (SRL-D); este infiintata de catre un intreprinzator debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 intreprinzatori debutanti asociati (Conditiile pentru intreprinzatorul debutant trebuie indeplinite de catre toti asociatii); are in obiectul de activitate cel mult 5 grupe de activitate prevazute de clasificarea activitatilor din economia nationala in vigoare (CAEN Rev2).

Obligatiile beneficiarilor

Tanarul investitor trebuie sa notifice in scris, cu privire la infiintare, Oficiul Teritorial pentru IMM-uri si Cooperatie, in a carui raza de competenta isi are sediul, in termen de cel mult 10 zile lucratoare de la inregistrare, in vederea luarii in evidenta.

Trebuie, de asemenea, sa angajeze, cu contract de munca pe perioada nedeterminata si sa mentina in activitate cel putin 2 salariati, de la momentul obtinerii facilitatilor, pana la pierderea calitatii de microintreprindere; sa reinvesteasca, anual, cel putin 50% din profitul realizat in anul fiscal precedent; sa depuna la ANIPIMM situatiile financiare semestriale si anuale, cu dovada inregistrarii acestora, la autoritatile competente, precum si un raport semestrial de progres. Calitatea de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant se pierde, prin efectul legii: la implinirea a 45 de zile lucratoare de la data scadentei unei obligatii fiscale neindeplinite; la data depunerii situatiei financiare semestriale sau anuale, daca cifra de afaceri pe anul in curs a atins 500.000 euro.

SRL-D trebuie sa completeze online Planul de afaceri, aflat pe site-ul Agentiei www.aippimm.ro (Structura Planului de afaceri - in cadrul Ghidului Solicitantului).

Evaluarea Planului se face online, iar punctajul acceptat este de 60 puncte.
de Viorel Andriescu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 24 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter