SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGToate drumurile duc la ULB Sibiu - VIATA UNIVERSITARA

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Universitatea "Lucian Blaga " din Sibiu a devenit casa studentii din afara tarii. Reprezentantii ULBS incearca sa aduca cultura celor care au ales Sibiul si Romania pentru studiu, mai aproape de ei. ┼×i astfel, dorul de casa este mai usor de suportat pentru cei care vin de peste mari si tari. Extrem de incantati au fost si cei care au venit din China, pentru ca, in 2013, anul ┼×arpelui a fost sarbatorit la ULBS cu cantec si joc la sediul Facultatii de Litere si Arte trecerea sub semnul sarpelui.

Cu emotie si, poate, dor de casa, cu dorinta spre mai bine si cu gandul catre cei dragi, studentii si cadrele didactice ale Institutului Conficius, precum si alte nume importante ale Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, au celebrat impreuna Anul Nou Chinezesc. Evenimentul a fost moderat de doi studenti romani, ce urmeaza cursurile specializarii Limba si literatura Chineza - Limba si literatura engleza, care au facut posibila o comunicare in doua limbi, favorabila atat publicului roman, cat si oaspetilor din strainatate. Pe rand, s-au desfasurat diverse manifestari artistice, menite sa faca cunoscuta atat limba, cat si cultura si civilizatia chineza. "Cu acest prilej, as dori sa le multumesc prietenilor de aici, care ne-au sprijinit in tot ceea ce am realizat. Astazi, sarbatorim Anul Nou, Anul ┼×arpeului. Pentru noi, este un animal sfant, se duce si se intoarce. Poate semnifica si bogatie. Speram la mai multa intelepciune, armonie, liniste si dragoste", a spus Song Shaofeng, directorul Institutului Confucius din cadrul ULBS. Departarea de casa i-a unit pe cei sositi din China in Sibiu. Aici, ei au legat prietenii stranse.

Excelenta relatie de colaborare a ULBS cu China a cunoscut o dezvoltare constanta inca de la infiintarea, in 2007, a primului Institut Confucius din Romania, la Sibiu. in cei sase ani de existenta a Institutului Confucius din Sibiu peste 700 de cursanti romani au descoperit tainele limbii si ale culturii chineze.

Corsica asteapta romanii

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu i-a avut ca oaspeti de peste hotare si pe reprezentantii unei delegatii franceza de la Universitatea din Corsica, formata din Jean-Marie Furt, directorul Institutului de Administrarea firmei din cadrul Universitatii, Fabien Flori, responsabil Europa Centrala si Orientala, in cadrul Departamentului de Relatii Internationale, Michel Roy, atasatul pentru cooperare stiintifica si universitara pe langa Ambasada Frantei in Romania, Pierre Guiol, lector francez, insarcinat cu misiunea de cooperare la Sibiu si corespondent LatitudeFrance pentru Romania. Principalul scop al delegatiei a fost acela de a dezvolta relatiile cu ULBS, ca o continuare a legaturilor indelungate si reciproc avantajoase derulate de ULBS cu universitati din Franta. Grupul a fost primit la Sibiu de Ioan Bondrea, rectorul ULBS, si a discutat despre posibilitatile de colaborare prin semnarea si concretizarea unor acorduri Erasmus si mobilitati de studenti, masteranzi ori profesorii. De asemenea, s-au pus la cale si colaborari privind proiecte de cercetare si, inclusiv, realizarea unui consortiu in perioada imediat urmatoare.

in aceeasi perioada s-a semnat un acord general de cooperare si cu University of Applied Sciences Schmalkalde, din Germania, prin rectorul Elmar Heinemann. Acesta prevede dezvoltarea de programe de studii, cercetare si mobilitati de studenti si cadre didactice. in prezent, University of Applied Sciences Schmalkalden ofera 22 de programe de licenta si masterat in cadrul celor cinci facultati..

Economia, vedeta la ULBS

"Post-crisis Economy - Challenges and Opportunities" s-a numit conferinta din 2013 din cadrul IECS. Lucrarile care s-au inscris trateaza subiecte din diferite domenii, de la economie, la integrare europeana, marketing, management, finante si contabilitate, precum si la informatica economica.

De asemenea, 30 de studenti din patru tari au participat la ┼×coala internationala de vara "The Knowledge-based Green Economy: challenges, constraints and opportunities " (KbGE). Evenimentul a fost organizat de Facultatea de ┼×tiinte Economice din cadrul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu. La cea de-a doua editie a ┼×colii de vara au poposit, pentru aproximativ doua saptamani, tineri din intreaga tara, dar si din Slovenia, Italia, si Spania. impreuna, au dezbatut aspecte ale economiei verzi si modalitati de revigorare a economiilor traditionale. Pe langa cursuri si discutii de specialitate cu profesorii de la ULBS, Universita di Bologna din Italia, Univerza na Primorskem din Slovenia si Universitat de les Illes Balears din Spania, programul ┼×colii de vara KbGe a inclus si vizitarea Sibiului, a Muzeului "ASTRA", a comunei Sibiel, precum si a orasului Avrig, singurul oras independent energetic din Romania.

La film, cu totii

Un alt eveniment care a adus public numeros din tara si din strainatate a fost Saptamana Filmului Latino-American. Au avut loc proiectii de filme, organizate de Centrul Cultural Latino-Amerian, cu sprijinul Grupului Ambasadorilor din Statele Americii Latine si Caraibelor, al carui presedinte este Ambasada Chile, prin Excelenta Sa Ambasador Maria Eliana Cuevas Bernales, si al Facultatii de Drept din Sibiu.

Studenti, masteranzi si cadre didactice au participat la eveniment. "Intentia noastra este aceea de a multiplica actiunea de cooperare cu tarile din America Latina", a spus Ioan Les, directorul Centrului Cultural Latino-American. Maratonul de filme a inceput la Universitatea "Lucian Blaga", evenimentul cuprinzand in agenda proiectii din Venezuela, Uruguay, Cuba, Peru, Brazilia, Chile, Argentina si Mexic, in fiecare seara, de la ora 18. "inca o data ULBS dovedeste ca doreste sa stranga relatiile culturale cu America Latina", a spus Ioan Bondrea, rectorul Universitatii. De asemenea, acesta spune ca ULBS va primi, incepand cu 2014, studenti din America Latina, prin programul Erasmus Mundus.

Vizite la nivel inalt

Universitatea " Lucian Blaga " din Sibiu a primit mai multe vizite la nivel inalt. Reprezentanti ai mai multor ambasade au fost la Sibiu, la programe de internationalizare. Astfel, sute de studenti ai Universitatii "Lucian Blaga " din Sibiu au fost invitatii ambasadorului Indoneziei, Excelenta Sa Diar Nurbintoro, in cadrul unei intalniri in care a fost prezentata oferta educationala din tara ce cuprinde mai bine de 17.000 de insule. Studentii sibieni si nu numai au fost indemnati de autoritatile din Indonezia sa aplice in cadrul programului de burse Darmasiswa. Prin intermediul acestora, studentii sibieni pot studia in Indonezia pe o perioada de sase luni sau un an, timp in care toate cheltuielile sunt acoperite prin intermediul bursei. Programele de studiu acopera domenii precum limba indoneziana, arte, muzica traditionala, dansuri traditionale si mestesuguri. Bursierii pot alege una din cele 46 de universitati de stat sau particulare deschise studentilor selectati in cadrul programului Darmasiswa.

┼×i ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Bolivariene Venezuela in Romania, Victor R. Carazo, a vizitat Centrul Cultural Latino-American de la Facultatea de Drept "Simion Barnutiu" in cadrul unei vizite efectuate la Sibiu. Excelenta sa a sustinut apoi in fata membrilor senatului Universitatii si mediului academic conferinta cu titlul "Rolul Venezuelei in procesul de integrare in zona Americii Latine si Caraibe", in Aula Magna a Bibliotecii ULBS. Rolul acestei conferinte a fost de a transmite, intr-o maniera cat mai ampla, aspecte din regiunea sud americana in general si Venezuela, in mod particular. Excelenta sa, Victor Carazo, a subliniat unele forme de integrare din ultimii ani urmarind orientarea a celui care a fost Hugo Chavez, precursorul lumii multipolare.

De asemenea, consulul General al Republicii Federale Germane la Sibiu, Thomas Gerlach impreuna cu o delegatie formata din 10 persoane au trecut pragul Universitatii "Lucian Blaga". Rectorul universitatii, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea impreuna cu dna prorector prof. univ. dr. Livia Ilie au intampinat delegatia germana. in cadrul intalnirii s-au consolidat atat relatia de parteneriat didactic al Universitatii, cat si relatia de angajator al absolventilor ULBS.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 16 mai 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 11 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter