SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGToate-s vechi si noi sunt toate

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Un tranzistor pastrat prin casa din perioada fostului regim, un fier de calcat de pe vremea bunicii sau chiar si o banala lampa de petrol abandonata prin debarale sau beciuri. Toate acestea innobileaza casa si dau un aer boem si discret camerei in care sunt expuse.
Se pomeneste des de antichitati, de preturile lor si chiar de rolul estetic pe care il au intr-un apartament din vremurile noastre. Ei bine, sculpturile, tablourile vechi pictate mai ales in stil renascentist, serviciile de cafea gravate sau orice alt obiect din lemn sau fier forjat asigura intotdeauna atmosferei din orice incapere un plus de eleganta. " Eu inca mai am in casa masina de scris Olimpia pe care am primit-o in dar de la o ruda apropiata. E mare, e grea, e toata din fier. I-am aplicat un strat subtire de vopsea neagra si acum arata destul de bine. De cand cu calculatorul, o tin in casa doar ca piesa de artizanat. Nu stiu, mie imi pare ca emana un aer distins in toata sufrageria, e deosebit sa ai cate ceva " de moda veche " prin casa " povesteste Florentina din Sibiu.
TOT PRIN antichitati se mai intelege o carte sau o biblie veche care sigur va atrage atentia atunci cand va fi zarita in raftul bibliotecii de acasa. Pentru cei pasionati de citit si care vor ca in propria locuinta sa se resimta aerul de epoca, isi pot cumpara pe bani putini carti de colectie sau dintre cele de prima editie de la standul din apropierea Cazarmei 90. in general, vorbim de antichitati cand ne referim la acele obiecte care nu mai sunt folosite in mod curent.
NU TOATE antichitatile sunt veritabile, de aceea investitia poate fi de fapt o mare pacaleala. in vreme ce, in strainatate, exista case renumite de licitatie, care efectueaza expertize, la noi nu exista o piata bine structurata, la vedere. Exista doar magazine de antichitati, care au si lucruri de valoare, dar si multe obiecte comune. Sibienii isi pot procura ceasuri vechi mecanice, lampi de tabla sau alte obiecte metalice de décor din magazinele ceva mai retrase din centru. Micuta vitrina de langa Corso, cu vedere la Bulevardul Nicolae Balcescu, isi imbie si azi trecatorii, indeosebi nostalgici ai vremurilor trecute, cu fotografii ingalbenite, rame in stil vechi sau oglinzi in cadre metalice.
O MINIPANOPLIE improvizata dar cu un impact vizual puternic ca si aranjament artistic nu costa mai mult de 70 de lei-bucata. Exista insa si colectii de pistoale care respecta cu fidelitate designul original de epoca. Un rastel cu 17 piese de dimensiuni cuprinse intre 30 si 60 cm.se poate vinde si dezintegrat, pentru 165 de lei bucata. O spada Lancelor cu lungimea de 92 cm costa peste 1000 de lei iar un car rustic confectionat integral din lemn natur ajunge pana la 30 de euro.

Magazine de antichitati in Sibiu:
GALERIILE DE ARTA PASSE - PARTOUT
Adresa: Str. Nicolae Balcescu , Nr. 3
CASA ANTICA S.R.L.
Adresa: P-ta Mica , Nr. 27
GALERIA Art - VO
Adresa: Str. Gheorghe Magheru, general , Nr. 10
GALERIA DE ARTA ART-ANTIK
Adresa: P-ta Huet , Nr. 1 ,
S.C. BLITZ IMPEX S.R.L. ( ANTIK Magazin )
Adresa: Str. Nicolae Balcescu , Nr. 23
X FUTURE GALLERY
Adresa: Str. Constitutiei, Nr.3
de Liana GANEA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 28 ianuarie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 martie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter