SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTodini a inceput sa plece. Alta autostrada se proiecteaza

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Reprezentantii italieni ai companiei de constructii Todini au inceput sa isi transporte de la Sibiu utilajele de lucru. Asta in conditiile in care Ministerul a negociat cu ISPA fondurile necesare consultantei pentru restul de centura, dar si pentru o noua autostrada catre Orastie.

inca de saptamana trecuta cei de la Todini au inceput o serie de transporturi prin care isi retrag utilajele din santier. Acest lucru a fost adus si la cunostinta conducerii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADN), ai carei reprezentanti nu au luat, deocamdata, nici o decizie referitor la cine va continua lucrarile la centura ocolitoare a Sibiului.
„Cei care vor decide daca lucrarile vor continua sau nu cu Todini, daca trebuie sau nu o noua licitatie sunt reprezentantii Comisiei Europene. Catre acestia a fost redactata o corespondenta, iar raspunsul lor ar trebui sa vina in maxim o saptamana "
a declarat Oana Stanciulescu, purtatorul de cuvant al ministrului Transporturilor
Prin urmare, reprezentantii CNADN nu au luat nici o decizie referitor la constructorul care va continua lucrarile la centura ocolitoare a Sibiului.
intre timp, Ministerul Transporturilor a semnat un nou contract finantat de UE prin Facilitatea ISPA, pentru Asistenta Tehnica in vederea pregatirii pachetului de proiecte pentru infrastructura rutiera finantate prin Fondul de Coeziune. inm acest pachet de proiecte intra si studiul de fezabilitate pentru sectiunea a doua a centurii ocolitoare a Sibiului, proiectata, initial, sub forma de drum national. Acesti sapte kilometri vor fi construiti, in cele din urma, cu profil de autostrada. Valoarea pachetului total, la nivel national, este de 12,60 de milioane de euro si include si studiul de fezabilitate pentru o autostrada intre Deva si Orastie, cu o lungime de 77 de kilometri. in plus, din milioanele de euro amintite mai sus va fi finantat si un studiu de intretinere a autostrazii si pregatirea licitatiei pentru sistemul de operare si intretinere pentru Arad- Sibiu.
Cntractul de Asistenta Tehnica a fost atribuit prin licitatie internationala restransa consortiului DIWI Consult International GmbH / Roughan & O’Donovan Consulting Engineers/ IC Consulenten Ziviltechniker GesmbH. Durata de implementare a contractului este de 18 de luni.

Şirul de autostrazi

Cu o centura neterminata, Sibiul este, insa, asediat de promisiuni cu autostrazi, promisiuni facute de reprezentantii Ministerului Transporturilor. in jurul anului 2004, in discutie intrau autostrazile Bechtel (Transilvania) care ar urma sa treaca pe langa Dumbraveni, si Coridorul IV Pan European care ar fi trebuit sa faca legatura cu Constanta, via Pitesti – Bucuresti. Venirea lui Berceanu in fruntea Ministerului Transporturilor a adus promisiunea unei noi autostrazi, Sibiu – Brasov, in timp ce traseul Sibiu – Pitesti a cazut. Odata cu ministrul Ludovic Orban a venit si autostrada Sibiu – Orastie.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 15 mai 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter