SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTokes nu mai vine la Ecumenism

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Episcopul reformat Laszlo Tokes afirma ca nu a intentionat niciodata sa organizeze o manifestare de protest in timpul Adunarii Ecumenice si sustine ca Politia si Jandarmeria care au anuntat ca-l vor sanctiona daca va recurge la o astfel de actiune nu au avut " fond" pentru astfel de "amenintari".
Laszlo Tokes admite insa intr-un comunicat de presa ca reprezentantii eparhiei reformate au vrut sa organizeze o demonstratie pasnica, si nu un boicot la Adunarea Ecumenica de la Sibiu. "Eparhia noastra aduce la cunostinta opiniei publice ca din capul locului n-a avut in plan boicotarea Adunarii Ecumenice, intentia exclusiva a Bisericii noastre fiind organizarea unei demonstratii pasnice in fata bisericii reformate din Sibiu, pentru a atrage atentia asupra problemelor cu care se confrunta. Ulterior insa, pentru buna intelegere, am renuntat si la aceasta forma de protest. in schimb, ne vom adresa delegatilor Adunarii printr-un pliant si prin prezentul comunicat", se arata in textul semnat Biroului de Presa al Eparhiei Reformate, citat de Mediafax.

in finalul comunicatului se mai arata ca "amenintarile" Politiei si Jandarmeriei sibiene "se aliniaza amenintarilor Partidului Romania Mare si demersurilor de intimidare ascunse sub forme juridice ale Bisericii Ortodoxe Romane indreptate impotriva episcopului László Tőkés si a colaboratorilor sai".
Episcopul Laszlo Tokes a anuntat, in urma cu o saptamana, ca Episcopia Reformata de Piatra Craiului va boicota Conferinta Ecumenica Europeana de la Sibiu, participand la intalnire cu o delegatie redusa si protestand public in timpul Adunarii fata de "discriminarea la care sunt supuse bisericile minoritare din Romania".

Tokes a declarat, intr-o conferinta de presa, ca este revoltat de " atitudinea reprezentantilor Bisericii ortodoxe, care au molestat atat reprezentantii Eparhiei reformate, cat si pe el personal, prin numeroase reclamatii la politie ", din cauza unor divergente interetnice si interconfesionale legate de terenul de sport al Liceului Reformat Lorantffy Zsuzsanna.
in consecinta, episcopul a anuntat ca va continua protestele prin organizarea unor marsuri. Primul se va desfasura duminica, 2 septembrie, la Oradea, iar cel de-al doilea va avea loc in 5 septembrie, la Sibiu, in timpul Conferintei Ecumenice Europene.
La randul lor, autoritatile din Sibiu au anuntat ca episcupul Laszlo Tokes nu poate organiza legal un mars de protest, la Sibiu, pe durata Adunarii Ecumenice, iar daca va incerca sa boicoteze intrunirile ar putea fi amendat.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 06 septembrie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter