SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTompa Gabor, Ofelia Popii si Charles Perrault dau dezlegare la teatru

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Ne-am obisnuit ca fiecare noua stagiune sa aduca la Teatrul National "Radu Stanca " din Sibiu cel putin 10-11 premiere. Stagiunea 2010/2011 nu pare sa faca exceptie, asa ca in septembrie ne intalnim cu primele spectacole noi. Pana atunci, actori, regizori, scenografi, tehnicieni au inceput sa repete pentru "Opinia publica ", " Don Juan se intoarce de la razboi ", " Felii " si " Frumoasa din padurea adormita ". "Vom incepe noua stagiune in septembrie. Vom avea un moment de gratie in 30 septembrie-8 octombrie, atunci cand vom face, comasat, o lansare a intregii stagiuni, adica vom prezenta publicului si criticilor de Teatru primele spectacole ", spune Constantin Chiriac, director Teatrul National "Radu Stanca ".

intre dramaturgia comunista si basmele copilariei

Pentru copilul din dumneavoastra, pentru cei care poposeau in salile de teatru in urma cu 30 sau 40 de ani, TNRS vine cu doua oferte de spectacol incepand cu luna septembrie. "Opinia publica ", una dintre cele mai jucate piese din perioada comunista, revine in atentia publicului, dar nu in formula care a consacrat-o ci, in una adaptata prezentului. Astfel, regizorul Theodor Cristian Popescu va completa textul scris de Aurel Baranga cu extrase din presa vremii referitoare la spectacol. Scenografia noii montari este semnata de Dragos Buhagiar, iar in rolul principal il vom intalni pe Nicu Mihoc.

Va e dor de povestile copilariei, de Feti-Frumosi, printese si frumoase vrajite? Nu ar trebui sa ratati spectacolul "Frumoasa din padurea adormita ", pe care regizorul Cristian Pepino il monteaza la Sibiu. Povestea a incitat interesul fratilor Grimm, al lui Charles Perrault, al lui Ceaikovski sau al Studiourilor Disney, asa ca de la basm la balet si desene animate nu a mai fost decat un pas. Alegerea lui Cristian Pepino nu ar trebui sa mire, mai ales ca regizorul, dedicat celor mai mici spectatori, a montat si alte basme ale literaturii universale.

Don Juan si Ofelia Popii

Anca Bradu face din nou echipa cu scenografa Florica Malureanu si ne promite o incursiune in mitul lui Don Juan. Spectacolul "Don Juan se intoarce de la razboi " are la baza textul omonim scris de dramaturgul Ödön von Horvat, in 1936. Una dintre cele mai cunoscute montari a avut loc in Londra,la Notting Hill, cand intrega distributie a fost exclusiv feminina.

Un spectacol - lectura al Festivalului International de Teatru prinde viata si pe scena. Este vorba de "Felii " de Lia Bugnar. Piesa a fost lecturata in luna iunie, in cadrul festivalului de la Sibiu, de catre Ofelia Popii. Aceeasi actrita da viata si variantei scenice.

in prima parte a stagiunii vor lu¬cra la Teatrul National "Radu Stanca " si regizorii Yuriy Kordonskiy (SUA) si Masahiro Yasuda (Ja¬po¬nia). Radu Alexandru Nica, Tompa Gabor si Silviu Purcarete vor reveni, de asemenea, pe scena teatrului sibian. Primul pregateste spectacolul din dramaturgia contemporana "Some Girls ", in vreme ce Tompa Gabor se intoace spre epoca lui Federico Garcia Lorca, Salvador Dali in "Los Putrefactos ", iar Silviu Purcarete - spre Calatoriile lui Gulliver.
de Teodor BOANTA


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 19 iulie 2010


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 13 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter