SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTot mai multi isi construiesc case

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Desi blocajul imobiliar este o realitate de luni bune, numarul autorizatiilor de constructie pentru case in special este in continua crestere, in orasul Sibiu.

Zeci de autorizatii de contructie pentru case cu sau fara etaje, mai multe zeci de certificate de urbanism pentru case cu sau fara etaj au fost eliberate numai in luna iulie, de catre Primaria Sibiu. Interesul pentru constructia unei case al sibienilor sau, poate al romanilor din alte zone din tara care vor sa se stabileasca aici este evident in crestere in ultimele luni. Acest lucru explica in buna masura de ce nu mai exista activitate pe piata imobiliara din Sibiu, unde vanzarile de apartamente sunt nesemnificative, comparativ cu anul 2007, spre exemplu. Potrivit agentilor, tendinta din Sibiu este mai mult decat clara si va continua mult timp de acum inainte: oamenii isi cumpara teren, pe care isi construiesc case. Solutia este vazuta mult mai avantajoasa, pe termen lung, decat achizitia unui apartament de doua camere mai mare sau unul de trei camere, in orasul Sibiu, la preturi mari. "Am luat terenul ieftin, e adevarat. Nu e aproape de Sibiu, e la margine, dar, in cinci ani, va fi o zona perfecta. Casa o fac cum vreau eu si banii nu sunt cu mult mai multi decat as fi dat pe un apartament mare in oras", spune unul din fostii potentiali clienti ai agentiilor imobiliare, sibian care a ales sa nu cumpere, ci sa isi faca o casa. Interesul mai mare pentru terenuri a dus la cresterea usoara a pretului acestora. "Apartamentele nu se mai vand deloc. Oamenii isi fac case, iar terenurile se scumpesc in Şura Mare, spre exemplu. Sunt cereri bune de terenuri, in acest moment, pe piata", a spus Bogdan Gicu, patronul agentiei Prestland.

Constructii numeroase de case sunt si in interiorul orasului Sibiu, nu numai in localitatile vecine, dovada stand autorizatiile din ultimele luni, emise de Primaria Sibiu. Cele mai multe case noi sau extinderi de locuinta se fac in margine de oras, dupa cum rezulta din autorizatiile emise. De asemenea, cele mai multe case sunt simple sau cu mansarda, desi ponderea caselor-vila, cu unul, doua sau chiar trei etaje este importanta.

Tot din autorizatiile de constructie si certificatele de urbanism emise de Primaria Sibiu in ultimele luni mai reiese un fapt ciudat: interesul inca mare pentru constructia de locuinte la mansarde. Sunt inca persoane fizice care solicita documentatie pentru amenajarea unor mansarde pe bloc, in conditiile in care agentii imobiliari spun ca apartamentele aproape nu se mai vand, iar mansardele parca nici nu ar exista in oferta de locuinte a Sibiului.

Constructia unei case poate fi avantajoasa in comparatie cu achizitia unui apartament cu suprafata apropiata. Totul depinde de costul terenului si de firma de constructii. Terenuri ieftine mai sunt in acest moment, in jurul Sibiului in zone cat de cat bine pozitionate, in Dealul Daii, Viile Sibiului, chiar si Şura Mare si spre Şura Mica. Şelimbarul a devenit deja o zona scumpa, pentru cei care opteaza pentru constructia de case. in ceea ce priveste firmele de constructii, totul depinde de rabdare si de timpul alocat pentru gasirea acestora. Sunt firme care pot pune jos un pret de 500 de euro pe metrul patrat de casa construit, cu materiale de constructie incluse. in functie de calitatea materialelor, costul poate creste insa si la 7-800 de euro metrul patrat. Cea mai avantajoasa metoda de constructie a casei ramane cea cu o echipa de muncitori, singura problema fiind raritatea acestora.
de Laurentiu PARNICA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 18 august 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter