SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTotul pentru Consiliul Judetean

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Este aproape stabilit ca intr-un an vom avea alegeri. Si pentru a multumi tot poporul, vom vota si pentru consiliul local, si pentru primar, si pentru consiliul judetean si pentru presedintele consiliului si pentru parlamentar si pentru senator. Totul odata si in aceasi cabina de vot.

Pentru politicienii locali, insa, lucrurile par ceva mai simple: in mare parte, primarii din judet vor fi realesi, la primariile celor doua municipii nu vor fi mari emotii, singura lupta adevarata urmand a se da pentru Consiliul Judetean. Candideaza sigur Ioan Cindrea (PSD, pe listele USL) si Martin Bottesch (FDGR). Foarte probabil, va candida si Ion Ariton din partea PDL, insa numai daca va realiza ca are o sansa. In caz contrar, acesta va dori sa incerce continuarea carierei de senator.

Prezent la Sibiu, presedintele PSD, Victor Ponta spune ca lupta pentru Consiliul Judetean Sibiu se va da intre candidatul FDGR si candidatul USL. Aceasta a fost ordinea data de social-democrat, probabil avand mai multe surse, el a stabilit singur aceasta asezare a enumeratiei. `Batalia la alegerile pentru sefia Consiliului Judetean se va da intre candidatul FDGR si candidatul USL`, a declarat Ponta. Pentru Klaus Johannis, presedintele FDGR, Ponta ii transmite mult respect. Asa se face ca viitorul candidat pentru Primaria Sibiu din partea USL va avea sarcina sa nu-si deranjeze contra-candidatul. `Nu mi-am schimbat parerea despre Klaus Johannis. El nu este dusmanul politic al USL. Am construit impreuna un proiect politic corect, iar daca ne vom confrunta in alegerile locale, o vom face cat mai civilizat`, a spus acelasi Ponta. Acest candidat va fi stabilit, cel putin teoretic, de catre PC. `Nu am stabilit inca un candidat, avem mai multe variante. Nu a iesit din calcul nici varianta Cristian Marinescu si nu omitem nici varianta unui candidat, care sa fie sprijinit de USL, dar care sa nu fie membru de partid`, a declarat presedintele PC Sibiu, Gheorghe Tuluc.

Pentru alegerile generale lucrurile sunt putin mai complicate. Exista posibilitatea ca modul de alegere al legislativului sa fie putin modificat, astfel incat senatorii si deputatii sa fie alesi la fel ca pimarul: sa castige cel cu cele mai multe voturi. In aceasta situatie, este posibil ca o parte din actualii deputati si senaori sa nu mai reprezinte Sibiul in viitorul parlament. Singurii parlamentari care nu si-au castigat in 2008 colegiile fiind Mircea Cazan (PNL), Mircea Silvestru Lup (PSD), Viorel Arcas (PSD) si Minerva Boitan (PNL).
de Alin BRATU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 31 octombrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter