SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTotul se poate rezolva cu un simplu vaccin, nu-i asa?

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

De cand n-am mai auzit de un sfarsit al lumii din ala bine pus la punct, cu instructiuni de comportament, cu scenarii horror, cu tot tacamul. Parca ne era dor. Ei bine, cum ne plictiseam noi si suspinam dupa un pui de nenorocire riguros promovat, se pogori asupra noastra vestea unei pandemii. "Atat!" ne-am zis, avem o noua jucarie. Umbla vorba ca o noua tulpina a virusului gripei aviare ii ingrijoreaza pe expertii din domeniul sanatatii. Uite ca uitasem de expertii si specialistii care scot flacari amenintatoare pe nari. Carevasazica, expertii sunt ingrijorati. inseamna ca producatorii de vaccin antigripal sunt linistiti, ba chiar bucurosi, ca de o afacere profitabila, nu? Din experienta trecutelor valuri de gripa, aviara sau porcina, stim ca vestea unei pandemii are o mare putere de manipulare, ca omul speriat de posibilitatea contactarii virusului e dispus sa-si dea si ultimul ban pe un vaccin care-l poate pazi de crunta boala. Nu o data, sperietorile cu gripa s-au dovedit, ulterior, niste baloane de sapun. Care baloane - insa - au reusit sa produca, pe langa panica, vanzari serioase la vaccinurile si solutiile care combat boala. Vor spune unii: "Bine, bine, dar au murit cativa oameni!". E adevarat, insa cei mai multi aveau si alte afectiuni. Gripa, in diferite forme, a existat de multa vreme. Exista si in urma cu treizeci - patruzeci de ani, doar ca boala nu se bucura de atata publicitate, nu exista atata mobilizare, si, probabil nici industria farmaceutica nu era un mecanism urias, flamand. Ce ne transmite mesajul citit ieri, scris cu litere de-o schioapa? O stare de ingrijorare. Ce anunta termenul "pandemie"? Ceva grav. Povestile tesute de-a lungul ultimilor ani in jurul gripei de toate felurile au reusit sa planteze in constiinta omului sentimentul de teama, de neliniste, un sentiment care poate fi exploatat. Se stie, situatiile de criza sunt perioade propice pentru dezvoltarea diferitelor afaceri, mai mult sau mai putin oneste. in vreme de razboi se face trafic cu arme, cu combustibil, cu stupefiante, iar niste oameni castiga foarte bine de pe urma temerilor multimii. Teama sadita de fiecare anunt de genul: "Pandemie de gripa!", debusolarea, pot fi exploatate. Nu se recomanda nepasarea sau ignorarea avertizarilor in astfel de perioade, insa asemenea vesti pot genera o debusolare extinsa. Bun, am aflat ca vine gripa peste noi, ca e pornita sa ne dea batai de cap, sa ne bage in spital si-n pamant. Cum reactionam? Ne vaccinam preventiv, nu? Dupa care, siguri de imunitatea dobandita, ii radem in nas gripei amenintatoare, scoatem limba la ea si-i facem in ciuda. Şi uite cum, o problema ce se anunta deosebit de grava, ar putea avea o rezolvare la indemana, simpla. Hmmm! Parca e prea abrupt drumul asta, de la panica, la liniste. Doamne, cata forta poate avea un biet vaccin, cata liniste ne poate aduce!
de Dragos Bako


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 06 februarie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter