SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTractorul ar putea fi revandut

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Mai multe nereguli sesizate de Comisia Europeana in vanzarea activelor firmei Tractorul Brasov ar putea duce la anularea licitatiei de care s-a aratat interesata si o firma din Sibiu.
in luna iulie, a anului trecut, firma Flavus Investitii a castigat licitatia pentru preluarea platformei industriale a uzinei, pentru 77 de milioane euro, fara TVA. De cumpararea activelor Tractorul se aratase interesata si firma Atlassib Sibiu, care, ulterior, nu a mai participat la licitatie. Noile evenimente ar putea repune pe piata activele firmei brasovene. Comisia Europeana a sesizat cateva nereguli legate de lichidarea voluntara si de vanzarea activelor societatii Tractorul catre societatea Flavus Investitii SRL, in ceea ce priveste acquis-ul comunitar, sustine europarlamentarul Nicolae Vlad Popa. Acest a declarat ca oficialii Comisiei Europene sunt nemultumiti de modul in care a fost acordat ajutorul de stat catre societatea Tractorul Brasov si ca au sesizat nereguli in contractul de vanzare-cumparare. "CE a facut constatarea ca la Tractorul, contractul de vanzare - cumparare conform lichidarii voluntare a incalcat acquis-ul comunitar", a spus Popa, citat de Mediafax. Popa a contestat in instanta, anul trecut, modul in care s-a facut vanzarea-cumpararea activelor si, mai ales, pretul cu care au fost vandute, si anume aproape 77 de milioane de euro, fara TVA catre societatea Flavus Investitii SRL. Aceasta a achitat integral suma pe data de 10 august, cu cinci zile inainte de termenul limita.
"Daca se dovedeste ca trecerea activelor de la Tractorul in patrimoniul Flavus Investitii SRL s-a facut fraudulos, cei care vor fi gasiti vinovati, pot raspunde penal pentru faptele lor. Iar daca se dovedeste ca actul de vanzare-cumparare este gresit, pentru ca s-au incalcat reglementarile europene in materie de ajutoare de stat si concurenta libera, atunci se revine la starea precedenta", a adaugat eurodeputatul brasovean.
Popa spune ca legea europeana, careia trebuie sa i se supuna si Romania, obliga statul roman sa ia masuri in cazurile de genul celui de la Tractorul.
"in caz contrar, tara noastra poate fi trimisa in judecata, iar daca pierde poate fi obligata la platirea unor daune serioase", a declarat Popa.
in luna septembrie 2007, CE a inceput o investigatie cu privire la posibila incalcare a tratatului Uniunii Europene referitor la un eventual ajutor de stat acordat de catre autoritatile din Romania la privatizarea uzinei Tractorul Brasov.
"CE trebuie sa verifice daca respectivele conditii impuse au determinat preturi de vanzare mai mici dacat in cazul unei privatizari neconditionate, caz in care acestea ar putea fi catalogate ajutoare de stat", se arata intr-un comunicat al comisiei.
Datoriile societatii se ridicau la 243 de milioane de euro in momentul declansarii procedurii de lichidare voluntara.
de Laurentiu PARNICA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 22 ianuarie 2008


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter