SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTrafic cu licente

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Doua studente au descoperit acum doua zile, ca lucarile lor de licenta sunt si in mainile altor studente. Suspectati a fi facut trafic cu lucrarile de licenta sunt tocmai profesorii.

Doua studente care au terminat o extensie a Facultatii de Psihologie si Ştiinte ale Naturii - facultate ce activeaza si la Sibiu si face parte din Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca - au descoperit acum doua zile ca nu sunt singurele care se prezinta cu aceeasi tema si licenta in fata comisiei de examinare.
Ambele au terminat Colegiul Pedagogic de la Sibiu. Fetele sunt, acum, amenintate cu judecata si cu anularea examenelor si se tem sa mai vorbeasca. Povestea celor doua fete, insa, este aproximativ identica. Ambele au terminat Colegiul Pedagogic de la Sibiu in 2004. Lucrarea cu care au absolvit atunci le-a fost utila si acum, la terminarea Facultatii - fiecare dintre ele si-a preluat vechea tema si a cautat sa o imbunatateasca pentru a se prezenta in fata comisiei de examinare. Numai ca, la sustinerea lucrarii nu erau singurele care aveau acelasi subiect. Aproape identic tratat. "Era evident ca este vorba de un plagiat. Mai mult, una din fetele care avea o astfel de licenta copiata a recunoscut in fata tuturor ca a primit-o de la un profesor. Ca sa se inspire. Doar ca a copiat tot cuvant cu cuvant", povesteste una din studentele-martor la intreg scandalul de acum doua zile.

intamplare sau nu, doua astfel de licente identice erau programate sa intre in fata comisiei de examinare la cateva minute distanta una de alta. "Atunci a venit profesorul Ioan Radu care a facut scandal acolo, ca nu le mai stie pe studente, ca de ce isi permit acestea sa ii treaca numele lui drept coordonator. Şi a bagat-o in fata comisiei pe studenta care avea lucrarea plagiata. Desi nu era randul acesteia", mai povestesc studentii martori. Cea de-a doua lucrare recunoscuta a fi plagiata a fost amanata de la examinare.
Ambele lucrari acuzate de plagiat erau coordonate de profesorul Ion Radu.

Profesorul suspectat de studenti, Ion Radu, spune ca pana la ziua de sustinere a lucrarii de licenta nici nu a avut o discutie serioasa cu studentii care i-au trecut numele pe lucrarea de licenta. Profesorul Radu nu mai preda de mai bine de un an in cadrul Extensiei Sibiu a Facultatii de Psihologie si Ştiinte ale Naturii din cadrul Universitatii Babes-Bolyai. El a fost inlocuit vara trecuta un un profesor de la Cluj-Napoca despre care studentii spun ca a venit o singura data la Sibiu pe parcursul ultimului semestru. Cand le-a vandut un CD pe care era imprimat cursul pentru suma de 15 lei.

Atat studentii, cat si profesorul sibian Ion Radu spun ca tuturor studentilor li s-a spus din partea profesorilor sa preia lucrarea de diploma, de la finalizarea cursurilor Colegiului Pedagogic si sa modifice doar prima pagina pe care sa scrie acum „Lucrare de Licenta ". „Eu nici nu mai predau aici, profesorul indrumator trebuia sa fie cineva de la Cluj. Tot studentii au venit la mine ca haideti domn’ profesor, ajutati-ne ca tot dumneavoastra ne-ati ajutat si la lucrarea de diploma. Numele meu era pe lucrarea de diploma si cum au schimbat doar titlul, acolo a ramas. Patru studenti au venit la mine ca sa ii ajut si i-am ajutat, dar cu fetele astea doua nici nu am vorbit. Una m-a sunat odata, mai demult, iar cu cealalta nu am vorbit niciodata. Ieri (n. r. marti) am trecut pe la comisie si am ramas scocat cand am vazut numele meu pe lucrari. La insistentele lor si ale colegilor le-am facut referat ca sa poata intra in licenta, in ultima zi, am vrut sa fac o fapta buna dar prostia se plateste. Nu au venit niciodata, nu m-au cautat, am facut referatul ca sa poata intra in licenta si acum uite ce fac! E penibila toata situatia asta ", a declarat Ion Radu.

in plus, prof. Ion Radu a aratat ieri ca lucrarile au aceasi tema de baza – „harta ca metoda de studiu ", dar partea practica, care tine de cercetare, este total diferita, lucrarile tratand geografia localitatilor Rasinari si Cisnadie pana la traseele turistice din zona Brasovului.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 26 iunie 2008


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 12 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter