SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTransgaz si Romgaz, victime ale atacurilor cibernetice

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Pe cat de placut si folositor, pe atat de periculos se dovedeste a fi Internetul, in zilele noastre. Congresul "Cybersecurity" isi doreste sa puna in lumina solutiile prin care sa ne ferim de atacurile online. Acesta va avea loc sub inaltul Patronaj si in prezenta ambasadorului Elvetiei in Romania, ES Jean-Hubert Lebet, precum si sub egida Consiliului Judetean Sibiu, a Consiliului Local Sibiu si a Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu.

inceput de octombrie, cu sfaturi

2014 pregateste pentru cea de-a doua editie a congresului de la Sibiu cateva manifestari. Astfel, evenimentul din acest an prevede, pe de o parte, o zi de cursuri (1 octombrie), sustinute de unii dintre cei mai buni specialisti din tara si strainatate, iar, pe de alta parte, doua zile de congres (2 si 3 octombrie), cu cate o sesiune plenara si doua ateliere paralele interactive in fiecare din aceste doua zile. Sesiunile sunt dedicate domeniilor legislativ, cyber-criminalistica, business intelligence, securitate in eGovernment, in eMarketing si al problematicii de securitate in mobile si cloud computing. in acest sens, se vor discuta principiile problemelor de securitate, a modurilor de preintampinare a acestora si a modurilor in care aceste probleme sunt abordate in diferite tari, pentru a putea fi implementate in propriile institutii si companii. "Congresul isi propune sa fie un eveniment neutru - nu un eveniment de marketing - si sa se constituie intr-o platforma interactiva de dialog intre decidenti si specialistii IT. Mai mult decat atat, principiul non-profit al congresului va permite fiecarui factor de decizie prezent la eveniment sa isi construiasca propria imagine privind riscurile si nevoile companiei sale", au spus reprezentantii Swiss Webacademy, Laurent si Daniela Chrzanovski, intr-o conferinta de presa, marti. De asemenea, "Provocarea noastra principala este de a organiza in fiecare an la Sibiu un congres care sa devina din ce in ce mai bun, care sa ramana in timp o referinta importanta pentru acest domeniu. Dorim astfel sa se deschida o cale de orientare si a altor sectoare in conceptul de dialog public-privat colectiv. Şi, nu in ultimul rand, Sibiul sa devina o referinta pe H arta oraselor de renume pentru conferinte internationale de prestigiu", au motivat organizatorii alegerea Sibiului drept gazda a congresului. in ceea ce priveste atelierele de lucru, ele se vor desfasura in toamna in limba engleza, cu moderatori internationali si nationali, publici si privati. Apoi, vor urma dezbateri cu publicul larg.

Victime si in Sibiu

"Tema este destul de importanta, atat pentru comunitate, cat si pentru institutiile publice. Rolul conferintei este acela de a face publicul sa constientizeze amenintarile din domeniul cibernetic", a spus Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu. De asemenea, rolul acestui congres a fost subliniat si de Ioan Ovidiu Sitterli, prefectul judetului Sibiu, dar si de Ioan Bondrea, rectorul ULBS. La eveniment a luat parte si col. Constantin Calance, director adjunct al SRI Sibiu. Acesta a vorbit despre institutiile sibiene care, in 2013, au fost victime ale atacurilor cibernetice. " Da, au fost la Sibiu instituii supuse atacurilor cibernetice. Ţin sa multumesc reprezentantilor, conducatorilor de institutii care au inteles sa sesizeze si sa ne asigure asistenta necesara pentru a interveni si in astfel de situatii ", a spus Calance. De asemenea, a confirmat ca Romgaz si Transgaz sunt printre companiile in cauza. " Au fost `i instituii `i companii naionale care administreaza infrastructura critica. Da, sigur ca da ", a adaugat. La randul sau, Daniela Chrzanovski a amintit si despre atacul cibernetic suferit de Casa Corpului Didactic, care "acum o saptamana avea site-ul complet blocat cu niste mesaje tendentioase " si care " a fost victima unui atac cibernetic de proportii, pe care nu l-au putut gestiona. Impactul a fost foarte negativ. Erau evenimente, proiecte si nu s-a putut folosi site-ul ".


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 18 iunie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter