SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTransportatorii din toata tara se intalnesc la Sibiu pentru a decide daca se implica sau nu in proteste

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »


Confederatia Nationala Rutiera (CNR) acuza autoritatile de intimidare pentru anularea curselor ocazionale ale operatorilor de transport pasageri si ameninta cu proteste la nivel national.

"Ceea ce in urma cu doua zile era doar o informatie pe surse s-a dovedit a fi o actiune de intimidare coordonata de Ministerul Transporturilor si de Ministerul de Interne. Confederatia Nationala Rutiera solicita incetarea oricaror actiuni abuzive indreptata impotriva operatorilor de transport rutier al caror obiect de activitate il reprezinta tocmai efectuarea de servicii de transport", se arata intr-un comunicat remis joi de CNR.

Totodata, transportatorii saluta curajul firmelor de transport membre care nu s-au lasat intimidate de actiunile abuzive si le asigura pe acestea ca vor fi protejate prin toate formele impotriva oricaror repercusiuni.

"Consideram ca toate masurile abuzive orchestrate de catre autoritatile romane nu fac altceva decat sa intareasca ideea politizarii excesive a institutiilor statului. Avand in vedere ultimii doi ani in care transportul rutier a fost batjocorit, umilit si distrus prin masuri sectoriale aberante, perioada lunga de deteriorare continua a dialogului social dintre sindicate, patronate si Ministerul Transporturilor, este stupefiant ca celor care platesc zeci de taxe si impozite, sustinand salariile a peste doi la suta din numarul total al angajatilor din Romania sa li se obstructioneze desfasurarea activitatilor specifice", sustin transportatorii.

CNR subliniaza ca, in loc ca preocuparile autoritatilor sa fie indreptate catre aplicarea in mod corect a reglementarilor europene, catre eliminarea concurentei neloiale reprezentata de pirateria care produce zilnic accidente grave, catre constructia si reabilitarea drumurilor care izoleaza economia romaneasca de Europa, "constata cu indignare cum energia celor responsabili este consumata pentru a bloca activitati economice legale".

La Adunarea Generala a Confederatiei Nationale Rutiere din 28 ianuarie 2012, care se va desfasura la Sibiu, presedintele CNR si FORT, Augustin Hagiu, va supune la vot propunerea venita din partea operatorilor de transport referitoare la organizarea unor manifestari la nivel national in semn de protest fata de abuzurile autoritatilor.

Membrii CNR sunt reprezentati la nivel national de 36 de asociatii patronale si filiale.

CNR este formata de doua mari federatii patronale reprezentative pentru transporturile rutiere de marfuri si persoane, respectiv Federatia Transportatorilor Europa (FTE) si Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT).
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 20 ianuarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 05 iunie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter