SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Transportul de persoane din judetul Sibiu ar putea fi intrerupt!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

in urma deciziilor de instanta, a discutiilor si reevaluarilor membrilor Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT) in raport cu indecizia la nivel de ministere asupra situatiei in care se afla atribuirea traseelor interjudetene si a celor judetene, SC Transmixt Sibiu se vede silita sa ia in considerare o masura extrema, respectiv intreruperea pentru o perioada nedeterminata a transportului de pasageri prin curse regulate judetene si interjudetene, pana la deblocarea unei situatii de care societatea nu poate fi facuta responsabila.

Managerul Transmixt, Marius Iliescu, contactat de noi cu privire la situatia creata, ne-a declarat, printre altele, ca: "in luna ianuarie 2013, urma sa se desfasoare licitatia traseelor pentru transportul judetean si intejudetean. Datorita unor procese deschise de catre unii transportatori pe baza sentintelor obtinute, s-au suspendat aceste licitatii importante pentru toata lumea, avand in vedere ca urmau sa acopere un interval de timp de 74 de luni.

Reprezentantii FORT si ai altor organizatori de transport au discutat cu reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii precum si cu cei ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in ideea clarificarii situatiei, respectiv organizarea atribuirii traseelor in baza actelor normative actuale Reg. CE 1370/2007 si hotararilor instantelor de judecata.

Discutiile s-au blocat din cauza neintelegerilor la nivel de negocieri. in principiu, criteriile de licitatie si calendarul acesteia sunt puse sub semnul intrebarii, neavandu-se in vedere valoarea si nivelul investitiilor pe care le-am facut, in vederea acestor licitatii.

in consecinta, FORT considera ca singura solutie ramasa valabila este intreruperea activitatii, incepand cu ziua de marti, 12 februarie 2013, pentru trei zile."

Managerul SC Transmixt ne-a mai precizat ca, in cursul zilei de joi, 7 februarie, la Prefectura au fost depuse memorii in legatura cu situatia creata in numele FORT, federatie din care TRANSMIXT Sibiu face parte.

Se solicita, in numele FORT, mobilizarea tuturor membrilor din tara pentru o actiune ampla de protest, in masura sa duca la deblocarea starii conflictuale. Se are in vedere, de asemenea, pichetarea prefecturilor, la nivel national.

"Regretam faptul ca transportatorii ajung sa recurga la astfel de masuri, dar suntem convinsi ca populatia care va suferi direct consecintele va intelege situatia si va fi alaturi de noi in demersul nostru civic, democratic. Pentru prima data populatia sa fie solidara cu protestatarii!"

Dorim sa se inteleaga bine ca viitorul transportului de pasageri in Sibiu este pus in dificultate maxima prin indecizia manifestata la nivelul unor cabinete din ministerele amintite. Speram ca, macar in al 12-lea ceas, sa putem fi intelesi, in caz contrar, efectele vor fi deosebit de grave: paralizarea transportului de persoane in judetul Sibiu, cu consecinte majore in plan economic si social", mai spune Iliescu.
de Viorel Andriescu


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 08 februarie 2013






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter