SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Transylvania Horse Show " sau cum au facut caii spectacol, la Prod

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Romania se poate mandri, in sfarsit, si cu o imagine pozitiva la nivel international. Dupa finala Europa League, tara noastra a gazduit in acest sfarsit de saptam]na un concurs hipic de talie internationala, Transylvania Horse Show 2012. Dupa 3 zile de competitie, cei mai buni concurenti au fost alesi si premiati. Duminica, 20 mai, s-a incheiat cea de-a doua editie a competitiei internationale ecvestre " Transylvania Horse Show" 2012. Peste 80 de calareti din 15 [ri (Olanda, Suedia, Irlanda, Germania, Belgia, Marea Britanie, Rusia, Canada, Spania, Luxemburg, Franta, Turcia, Norvegia, Bulgaria si Rom]nia) si-au dovedit maiestria in inima Transilvaniei, intr-un sat de poveste, Prod, comuna Hoghilag, la doar 16 kilometri de Sighisoara. Concurentii impartiti in doua categorii, Concurs International Complet CIC1* (Profesionisti) si Concurs International Universitar - Cupa Natiunilor pentru Studenti, s-au intrecut in probe de cross-country, sarituri peste obstacole si dresaj. La categoria Concurs International Complet CIC 1* premiul de 4.000 de euro a fost castigat de Viorel Bubau (Romania), locul 2 a fost ocupat de Madalina Hentes (Romania), iar locul 3 de Orsolya Teanc (Romania). Cupa Natiunilor pentru Studentii Calareti a fost c]stigata de echipa Germaniei. Pe locul doi s-a calificat echipa " Golden Oldies" (Belgia si Irlanda) iar pe locul trei echipa " International 2" (Franta si Turcia). Juriul care a urmarit atent evolutia concurentilor in cele 3 zile a fost format din Anca Bogdan si Sorin Alexandrescu, membri ai Federatiei Ecvestre Rom]ne (FER), si a fost prezidat de arbitrul international Yuri Dinev Valev din Bulgaria. Trimisul Federatiei Ecvestre Internationale (FEI) la eveniment, Peter Fell din Irlanda, specialist in constructia traseelor de cross-country, a declarat: " Sunt foarte impresionat de calitatea organizarii acestui eveniment si de nivelul ridicat de profesionalism intalnit in Romania. Mihnea (n.r. Mihnea Vargolici - Cross Country Farm - organizatorul si initiatorul competitiei) a reusit sa constuiasca un eveniment care poate concura oricand cu unul dintr-o tara in care echitatia este mult mai populara" . Prezenta delegatului tehnic al FEI in Romania este garantia faptului ca evenimentul s-a desfasurat conform regulilor internationale.

Concursul a fost comentat live de Ed Holloway, comentator sportiv profesionist din Marea Britanie specializat pe disciplina " Proba completa" , de asemenea comentator si la cunoscuta televiziune Sky Sports. Acesta ne-a informat ca recent a fost ales sa comenteze competitiile de calarie de la Jocurile Olimpice 2016 din Brazilia.

Cei peste 2500 de oameni care au participat in weekend la spectacolul dat in cinstea acestui sport nobil au putut urmari in afara competitiei un workshop de dresaj natural, demonstratii de tir cu arcul calare sustinute de actorul Denis Stefan si o serie de cascadorii spectaculoase si demonstratii de calarie acrobatica.

Evenimentul " Transylvania Horse Show" este organizat de Cross-Country Farm alaturi de Federatia Ecvestra Romana si Federatia Ecvestra Internationala. "Transylvania Horse Show" a fost desemnat la inceputul anului de catre " Association International des Etudiants Cavaliers" (AIEC) - cea mai mare asociatie de acest gen din lume - cel mai bun concurs de calarie international pentru studenti in 2011.

Cross-Country Farm (www. cross-country.ro) este situata in centrul Romaniei, la 15 kilometri de Sighisoara. Ferma este inconjurata de dealuri linistite si impadurite la un km distanta de satul Prod, un sat tipic transilvanean, neatins inca de zbuciumul civilizatiei. Ferma ofera diferite programe ecvestre atat pentru incepatori, cat si pentru calareti experimentati. Poti alege sa descoperi salbatica natura calare sau sa faci o plimbare in c[ruta, poti lua lectii de echitatie ^n arena sau pur si simplu sa stai in preajma cailor.
de Vasile Antipa


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 23 mai 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter