SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTrei continente unite prin dans

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

"Trei" a fost o cifra magica pentru Sibiu in acest sfarsit de saptamana, pentru ca cea de-a treia editie a Concursului International de Dans Clasic si Contemporan le-a adus trei premii balerinilor Teatrului de Balet Sibiu. "Flacarile Parisului", "Esmeralda", "Sylphida", "Giselle" si "Carnaval la Venetia" au scos in evidenta calitatile a trei dintre dansatorii teatrului sibian, punand, totodata, in lumina scoala de balet japoneza, delicatetea si precizia asiaticilor.

Trei premii la Sibiu

Takahiro Tsubo, Risa Mochizuki si Takashi Okita sunt balerinii angajati ai Teatrului de Balet Sibiu, care au tinut acasa trei dintre premiile oferite de juriul international al concursului. Irek Mukhamedov, Mikhail Tchoupakov, Cristina Hamel, Sergiu Ştefanschi, Yurie Shinohara, Yvon Strauss, Alexander Hoffman si Sergiu Anghel, membrii juriului si reprezentanti de seama ai lumii dansului, i-au oferit premiul I la Sectiunea baieti seniori lui Takashi Okita, premiul al II-lea la Sectiunea fete juniori Risei Mochizuki si lui Takahiro Tsubo, premiul al III-lea la Sectiunea baieti juniori. Celelalte premii au plecat in Rusia, Canada, Japonia, Franta, unele dintre ele ramanand in Romania. Astfel, Ekaterina Ivanova din Rusia a obtinut premiul I la Sectiunea fete juniori, in timp ce romanul Andrei Cozlac a fost distins cu premiul I la Sectiunea baieti juniori. Premiul I acordat la Sectiunea fete seniori a plecat in Franta, fiindu-i atribuit Klarei Houdet.

Acestea nu au fost singurele distinctii de care s-au bucurat participantii la singurul concurs de dans din Romania, de talie internationala, pentru ca, pe langa alte locuri doi si trei, acordate la toate sectiunile, balerinii s-au bucurat de cinci premii speciale. Astfel, Premiul pentru cel mai bun cuplu le-a fost dat Klarei Houdet (Franta) si lui Timothy Tompkins (Canada). Dansul contemporan "Eu", in coregrafia Corinei Dumitrescu, adus pe scena de Madalina Stoica a primit Premiul pentru cea mai buna coregrafie, in timp ce Irek Mukhamedov a acordat Premiul special din partea presedintelui juriului, francezului Eddy Toussaint, pentru coregrafia " L'Irreparable du Saint-George ". Alte doua premii au ramas in Romania, Premiul presei fiindu-i atribuit lui Ovidiu Chitanu, Alice Minoiu primind Premiul special din partea directorului concursului, Ovidiu Dragoman. "A fost o editie net superioara fata de ultima, iar membrii juriului au fost placut surprinsi", a spus Ovidiu Dragoman, directorul concursului, care a subliniat ca ajungerea la un consens in ceea ce priveste calitatea dansatorilor nu a fost un lucru tocmai usor pentru membrii juriului.

Dansul care leaga lumile

Trei continente si-au dat intalnire in ultimele zile la Sibiu, pentru ca la Concursul International de Dans Clasic si Contemporan au participat aproape 40 de balerini profesionisti din Europa, SUA si Asia. Competitia s-a desfasurat in perioada 10-13 iunie la Casa de Cultura a Sindicatelor Sibiu si este singurul eveniment de acest gen, de talie mondiala din tara noastra. Potrivit lui Ovidiu Dragoman, competitia a avut un cuvant greu de spus in formarea Teatrului de Balet Sibiu, pentru ca o parte dintre balerinii teatrului sibian au fost selectati in urma participarii la Concursul International de Dans Clasic si Contemporan.

Pe langa personalitatile de talie mondiala care au constiuit juriul competitiei, cea de-a treia editie a Concursului International de Dans Clasic si Contemporan a venit sa satisfaca inca o data pofta de dans a sibienilor.

Competitia nu este singurul eveniment din aceasta vara dedicat Terpsichorei, muzei grecesti a dansului, pentru ca Teatrul de Balet Sibiu pregateste o noua premiera, balerinii mutandu-se din sala inchisa de spectacol, in Piata Mare. Astfel, potrivit lui Ovidiu Dragoman, pe 16 iulie, iubitorii miscarii si a povestilor clasice se vor putea delecta cu o transpunere in dans a operei "Carmen".


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 15 iunie 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 02 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter