SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTrei zile de teatru pe scena sibiana

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »


Seria premierelor de la `Radu Stanca` continua vineri, 9 noiembrie, cu one woman show-ul `Sabotaj din iubire` dupa Amelie Nothomb, al actritei Anca Pitaru. Spectacolul are la baza cunoscutul roman al scriitoarei Amelie Nothomb, inspirat din experientele din copilarie ale autoarei.

Romanul porneste de la propria experienta a autoarei - fiica de diplomati care au locuit la Beijing, intre 1972 si 1975. O carte despre nostalgia copilariei. Trei ani, o eternitate, petrecuti in `ghetoul Sanlituna, destinat strainilor si izolat ermetic de lumea chineza a anilor 1970. Iar in acesta, comunitatea copiilor este un univers interzis adultilor. Eroina isi nareaza experientele cele mai intense, cu valoare formativa si initiatica, pe care le-a trait acolo intre cinci si opt ani: indelungatul razboi al copiilor intre ei, prima iubire cu toate exaltarile si suferintele sale. Care se dovedeste a fi un alt razboi. Toate mijloacele sunt si aici permise, inclusiv josnicia si cruzimea.

Premiera va avea loc vineri, 9 noiembrie, de la pra 21:00, la Sala CAVAS. Pretul unui bilet este de 10 lei si 5 lei cu reducere.

Seara de vineri continua la `Radu Stanca`, unde se joaca spectacolul `Ostatic la matusica`, de Morris Panych. " Ostatic la matusica` este povestea unui tanar solitar. El asteapta moartea unei batrane tacute si posaca pe care o crede matusa sa si care isi omoara timpul cu povesti si amintiri care vorbesc despre moarte.

Potrivit criticului Benedict Nightingale de la Times, impresia de " izbucniri de ras pentru masochistii lipsiti de speranta in drum spre Olanda cu hoardele de sinucigasi` este atenuata de sugestia ca " lunile de veghe la capul unui pat pot crea o legatura chiar si intre o matusa tacuta si tanarul care a construit cu disperare o masina de eutanasiere gen Heath Robinson pentru a grabi momentul plecarii acesteia`. Spectacolul va avea loc vineri, 9 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul National `Radu Stanca`. Pretul unui bilet este de 10 lei si redus 5 lei.

Sambata aduce in fata publicului unul dintre cele mai apreciate si nonconformiste spectacole ale teatrului sibian- `Faust`, dupa J. W. Goethe, in regia lui Silviu Purcarete.

`Spectacolul si hala in care se desfasoara nu mai sunt lucruri neobisnuite. Se obisnuieste si in teatrele din Romania... Publicul sta la inceput in mod traditional, apoi la un moment dat o sa fie o plimbare printr-un alt spatiu, sa descopere o alta dimensiune a acestui decor. De aceea am facut spectacolul intr-o hala si nu intr-un teatru, pentru ca era nevoie de un spatiu foarte mare`, a declarat Silviu Purcarete despre spectacolul care a catigat zeci de premii in cei cinci ani de cand se joaca.

Spectacolul va avea loc sambata, 10 noiembrie, de la ora: 19:00, la Hala Balanta. Pretul unui bilete este de 30 lei, iar redus 20 lei. Spectacol nu este recomandat tinerilor sub 16 ani.

Copiii si parintii sunt asteptati duminica, la Teatrul Gong, unde povestile cu cavaleri prind viata intr-un spectacol plin de umor. `Cum a devenit Arthur rege` prezinta perioada precedenta Mesei Rotunde si initierea lui Arthur in tainele cunoasterii. In anul 1135, un calugar pe nume Geoffrey of Mimmouth a dedicat regelui Arthur cea mai mare parte a volumului sau intitulat "Istoria regilor Angliei", sustinand ca respectivele evenimente erau fapte istorice, nu legende sau mituri.

Spectacolul va avea loc duminica, 11 noiembrie, de la ora 11:00, la Teatrul Gong. Spectacolul are o durata de 45 minute si este recomandat copiilor peste 7 ani.

Ultimul spectacol din acest weekend se joaca la `Radu Stanca`. `Take, Ianke si Cadir`, in regia lui Dan Glasu este un spectacol despre trei prieteni, intre care se interpun diverse bariere sociale.

" Take, Ianke si Cadir` prezinta povestea unor negustori - un evreu, un roman si un turc, care isi impart clientela. Fata evreului si baiatul romanului ajung sa se iubeasca, povestea lor de dragoste fiind imposibila, in conceptia tatilor. Batranul Cadir, vesnic indragostit si mereu pus pe sotii, face insa in asa fel incat istoria sa aiba un final fericit.

Spectacolul va avea loc duminica, 11 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul National `Radu Stanca`. Pretul unui bilet este de 10 lei, iar redus 5 lei.
de Dorina Nitu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 12 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter