SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTribunalul Bucuresti: Statutul PNL - ilegal. Klaus Iohannis rezista

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Presedintele PNL Sibiu, Mircea Cazan, a spus si el ca decizia Tribunalului nu modifica decizia ACL. "S-a dat o decizie care nu afecteaza fuziunea, candidatura si ce

s-a hotarat la nivelul Congresului. Sunt probleme tehnice legate de anumite parti din statut", a declarat Mircea Cazan.

Statutul PNL, ilegal?

Tribunalul Bucuresti a respins modificarea statutului facuta de PNL pentru alegerea lui Klaus Iohannis ca presedinte al partidului. Potrivit magistratilor, citati de realitatea.net, Statutul PNL este ilegal. Pentru ca Iohannis sa poata candida la functia de presedinte al PNL, liberalii au votat o derogare in acest sens. Iohannis ar fi avut nevoie de o vechime in partid de minim 2 ani pentru a accede la aceasta functie.

In decizia luata ieri de Tribunalul Bucuresti se arata ca instanta "ia act de lucrarile Congresului" , dar "respinge capatul de cerere cu privire la modificarea statutului" . "Admite in parte cererea formulata de petentul Partidul National Liberal, prin secretar general Marian Petrache. Dispune consemnarea in registrul partidelor politice a documentelor ce atesta desfasurarea adunarilor generale ale partidului, respectiv procesul-verbal al Congresului Extraordinar din data de 27.06.2014 si procesul-verbal al Congresului Ordinar din data de 28.06.2014. Admite in parte cererea de interventie voluntara principala formulata de intervenientul Danut Badau. Respinge cererea formulata de petentul Partidului National Liberal de incuviintare a modificarilor aduse Statutului Partidului National Liberal" , se arata in decizia Tribunalului Bucuresti, publicata de Mediafax.

PNL, alaturi de Iohannis

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat, ieri, pentru Mediafax, ca decizia instantei in ceea ce priveste Congresul PNL in care Klaus Iohannis a fost ales presedinte al partidului ia act de aceasta decizie, iar problemele aparute privesc Statutul PNL. "Instanta a luat act de alegerea lui Klaus Iohannis in functia de presedinte al PNL, precum si a conducerii partidului, acesta fiind capatul de cerere admis de instanta. Celalalt capat de cerere privind statutul a avut anumite probleme in ceea ce priveste unele prevederi modificate la Congresul PNL" , a declarat Petrache.

De asemenea, intr-un comunicat al PNL, partidul isi exprima solidaritatea fata de Klaus Iohannis , liberalii sustinand ca nu exista nicio problema cu privire la legitimitatea si legalitatea conducerii PNL. "Din minuta redactata de Tribunal, reiese foarte clar ca nu exista niciun fel de obiectiuni din partea completului care a judecat acest dosar in ceea ce priveste alegerea noii conduceri a partidului. Instanta a dispus ca toate documentele referitoare la alegerea conducerii PNL sa fie inregistrate in Registrul partidelor politice. Nu exista niciun fel de problema cu privire la legitimitatea si legalitatea noii conduceri a PNL. Hotararea Tribunalului Bucuresti nu afecteaza in niciun fel candidatura domnului Klaus Iohannis la Presedintia Romaniei. Alianta Crestin-Liberala l-a desemnat pe domnul Iohannis candidat la Presedintie in urma unei decizii politice, care nu a avut la baza calitatea sa formala de presedinte al PNL" , se arata in comunicat.

Liberalii pot ataca decizia Tribunalului Bucuresti la Curtea de Apel. Aceasta va avea la dispozitie 15 zile sa se pronunte.

Potrivit Legii partidelor politice, in situatia in care Tribunalul respinge notificarile formatiunilor politice, statutul acestora si conducerea revin la forma initiala. (L. B.)


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 10 septembrie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 09 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter