SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTrihenea in parohia banilor de partid

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Fostul prefect va deveni si fost consilier al ministrului Economiei, din intai ianuarie. Din aceasta zi, Constantin Trihenea va fi director general al Hidroelectrica, companie implicata in mai multe scandaluri mediatice in ultima perioada. Directorul general al Hidroelectrica, Mihai David, a demisionat, iar Consiliul de Administratie al companiei a aprobat la sfarsitul saptamanii trecute inlocuirea acestuia cu data de 1 ianuarie cu fostul prefect Constantin Trihenea. "CA al Hidroelectrica a aprobat vineri eliberarea din functie a directorului general, Mihai David, in urma demisiei, si numirea lui Constantin Trihenea in functia de director general incepand cu 1 ianuarie 2011", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, actionarul majoritar al Hidroelectrica. 

Presedintele Traian Basescu a declarat in noiembrie ca David a fost sustinut de Sorin Ovidiu Vantu, prin Mircea Geoana, pentru a prelua conducerea companiei. Totodata, el a afirmat ca si-a folosit influenta pentru schimbarea lui Oprea de la conducerea companiei. La cateva zile de la aceasta declaratie, Oprea a fost schimbat din pozitia de director general adjunct al Hidroelectrica.

Compania ce va fi condusa de Trihenea este zguduita de cateva zile de un imens scandal ce a pornit de la campania electorala dintr-un colegiu al judetului Hunedoara. Mai multe inregistrari audio au scos la iveala felul in care o societate subordonata Hidroelectrica vireaza bani pentru campanile politicienilor de la putere. In ultima inregistrare audio exista o discutie la care ar fi participat Cristian Vladu (director adjunct Hidrocentrale Deva). In inregistrarea aparuta in presa este redat urmatorul dialog: "- Cineva de la partidul asta trebuie sa-si asume o responsabilitate si sa rada tot de la Hidroelectrica din varf si de la Hidrosper. Mai sunt doi directori din cei vechi - madam Ciobanu care este directoarea economica si Niculescu, comercial - in rest i-am ras pe toti. Restul sunt de-ai nostri toti, am ras tot, am frezat tot`, ar sustine Vladu.

In plus, din aceste inregistrari reiese faptul ca aceasta companie ar fi cotizat pentru campania electorala a candidatului PD-L 150.000 de lei. "Cred ca sunt sponsorul numarul unu, das Cand spun sponsorul numarul unu, spun ca am dat un miliard jumatate in campania asta… Ai auzit bines Pe romaneste. Ai auzit ideeas Nu dau de la mama. Imi creez niste obligatii. Cred ca toata lumea intelege, das", spune Cristian Vlad. Intr-un comunicat de presa transmis, joi, si semnat de seful PDL Hunedoara, deputatul Viorel Arion, este negat faptul ca Vladu ar fi facut donatii sau sponsorizari in numele sau sau al firmei. Vineri, directorul adjunct al Electrocentrale Deva, Cristian Vladu (PDL), a recunoscut ca in inregistrarile audio difuzate in presa in care sustine ca a dat "un miliard si jumatate in campanie" este vocea sa, afirmand ca donatiile au fost facute legal, iar el este "victima" in acest scandal.

Echipa Corpului de control al ministrului Economiei trimisa la Electrocentrale Deva pentru a verifica situatia economica si financiara a societatii a cerut sa ii fie puse la dispozitie "contractele, ordinele de plata, facturile si evidenta personalului", transmite Mediafax.

CV Trihenea – Ministerul Economiei

Absolvent al Institutului Politehnic Traian Vuia din Timisoara promotia 1974, Constantin Trihenea, a activat, in perioada 1974-1990, in domeniul energetic si al constructiilor de masini la Intreprinderea Electrocentrale Turceni, respectiv la Intreprinderea Mecanica Marsa Sibiu. In 1990 a devenit intreprinzator privat, conducand propriile companii pana in anul 2009, cand a devenit prefect al judetului Sibiu. In prezent este consilier al ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

CV Trihenea – Turnul Sfatului

Constantin Trihenea s-a nascut in Tilisca, este casatorit si are doi copii. Este absolvent al Institutului Politehnic Timisoara, a fost sef exploatare grupuri energetice la Centrala Electrica Turceni-Gorj, iar apoi energetician sef la Mecanica Marsa. Dupa 1989, si-a inceput propria afacere, S.C. Conelt S.R.L. Sibiu, o societate in domeniul constructiilor si instalatiilor. Este membru al Partidului Democrat 1996-2007; presedinte al Organizatiei Municipale a PD Sibiu 2002-2005; vicepresedinte al BPJ al PD-L Sibiu 2007-2008 si presedinte al organizatiei municipale PD-L Sibiu din iulie 2008. Fostul prefect a jucat si voile, in perioada facultatii, la Politehnica II Timisoara. Preocupat de problemele de pe santierul centurii ocolitoare a Sibiului, Trihenea a luat decizia de a se implica mai mult si a decis sa-si bage pe santier si firma unde este unic actionar. `Stiu de aceste contracte de la directorul executiv al firmei. Nu trec nici de doua ori pe trimestru pe la firma, decat pentru acele obligatii de actionar care privesc cartea funciara sau alte astfel de chestiunu. Chiar nici nu stiu, dar l-am intrebat in treacat, noi cu ce ramanem dupa ce cumparam acele tuburis Cu montajul si cu munca in noroi`, a explicat cum sta situatia relatiei Conelt - centura Sibiului, prefectul Constantin Trihenea. `Nu e afacere, nu e nimic necinstit, nu intra in atributiile prefectului sa dea comenzi pe centura. Si, atentie, a fost licitatie pentru acest contract. S-au batut 12 firme, pentru aceasta firimitura`, a continuat actualul prefect.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de electricitate din Romania si are cele mai mici costuri de productie. Incepand din 2006, compania s-a aflat in centrul unor dezbateri politice privind accesul preferential la energie al unor companii de trading cu electricitate.
de Alin BRATU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 13 decembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 03 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter