SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTrihenea: Proiectele s-au oprit cand a aparut criza

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Prefectul judetului Sibiu Constantin Trihenea, a declarat duminica, in calitate de fost om de afaceri si constructor de locuinte, ca in urma crizei economice a fost obligat sa sisteze toate proiectele imobiliare in care investise dar si ca sibienii au ajuns sa se fereasca astazi sa mai ia credite imobiliare.

Banca Comerciala Romana a organizat duminica la Hotelul Ramada, un seminar-dezbatere cu tema "Nevoile de locuinta, timp si confort ale cetatenilor". Seminarul - parte din Programul BCR intitulat "Realitatile, la bani marunti - intre nevoi si solutii!", a fost moderat de Gabriela Vranceanu-Firea, iar in sala s-au aflat atat reprezentanti ai administratiei locale cat si cunoscuti oameni de afaceri din Sibiu. Nu au lipsit prefectul Constantin Trihenea, vicepresedintele Consiliului Judetean, Ioan Banciu, viceprimarul Sibiului, Virgil Popa, presedintele CCIA Sibiu, Gheorghe Aldea si altii. "Inainte de a fi prefect, am fost constructor de locuinte si am incercat mereu sa concep proiecte foarte mari. Aceste proiecte s-au oprit, insa, cand a aparut criza economica. In acest context, sibienii se feresc sa ia credite, iar constructiile, evident, stau pe loc. Ca locuitor al Sibiului, salut orice initiativa care pune in discutia publica probleme cum sunt: locuinta cetateanului, timpul cetateanului si confortul cetateanului. Fata de aceste repere sociale, ca autoritate publica, angajez institutiile satului in judetul Sibiu sa respecte si sa lucreze pentru imbunatatirea acestor cerinte ale vietii de zi cu zi", a declarat Trihenea. Acesta s-a referit in primul rand la proiectul imobiliar Neppendorf II, care viza initial constructia a 255 de locuinte, pe o suprafata de peste 18.000 de metri patrati si o investitie de cateva milioane de euro.

Ansamblul rezidential era compus din blocuri de patru etaje, plus mansarde, potrivit PUZ-ului aprobat de consilierilor locali din Sibiu si trebuia construit pe un teren in suprafata totala de 18.300 de metri patrati. "Si la noi construirea de locuintei nu este apanajul exclusiv al puterii executive. Ea tine de dezvoltarea fireasca a economiei de piata si de implicarea directa a autoritatilor locale. Statul creeaza cadrul legislativ, acorda subventii - cum este subventia de 30%, prin Programul national pentru sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala - sau facilitati fiscale - cum este cota redusa de 5% la TVA, in cazul vanzarii locuintelor si terenurilor aferente - ca o componenta a politicilor sociale. La fel, putem vorbi de sprijinul acordat tinerilor sub 35 de ani, prin ANL, si chiriasilor din fostele case nationalizate. Acestor eforturi finantate prin bugetul public national li se adauga masurile luate de autoritatile locale, prin acordarea de terenuri cu destinatia pentru locuinte. Concluzia este ca, intr-un stat de drept, cu o democratie consolidata, statul stimuleaza satisfacerea nevoii de locuinte, nu "da" locuinte, lasand totul la initiativa autoritatilor locale, investitorilor si a pietei libere", a mai explicat Constantin Trihenea situatia.

Proiect purtat prin tara
Seminarul care a avut loc la Sibiu se desfasoara in mai multe orase din tara. "Contextul actual financiar-bancar impune cu acuitate cresterea nivelului de cultura financiar-bancara a cetateanului, educarea publicului cu privire la conditiile si posibilitatile acoperirii nevoilor sale financiare, precum nevoia de locuinta, nevoile personale, nevoia de protectie si siguranta, nevoia de timp si confort", se mentioneaza intr-un comunicat al BCR.
 


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 26 mai 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter