SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTudor Chirila isi dirijeaza banii pe Bursa. La Sibiu

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Investitii riscante

Artistul si-a lichidat investitiile in actiuni americane si s-a dedicat in exclusivitate plasamentelor in contracte la termen pe bursa din Sibiu care urmaresc pretul aurului si al indicelui american Dow Jones, al celor mai importante 30 de companii profitabile din Statele Unite, arata zf.ro. Plasamentele in contracte futures, care reprezinta un pariu pe cresterea sau scaderea unei cotatii intr-un interval de timp dinainte stabilit, sunt mai riscante decat cele in actiuni, posibilitatea de a pierde sau de a castiga fiind amplificata de efectul de levier. De exemplu, daca investitorul anticipeaza o crestere de 1% pe cotatia aurului, el poate castiga 25% gratie efectului de levier, daca se insala, pierderea este de 25%. " Te cam plictisesti investind doar in actiuni. Vrei sa iti testezi �feeling�-ul de piata, sa vezi daca poti intelege si anticipa directia unei cotatii, iar contractele futures iti dau aceasta posibilitate. Sunt investitii riscante, insa doar daca iti asumi riscuri poti spera la castiguri. E mai bine decat sa pui banii la banca pentru ca la finalul anului poti sa ai mai putini. Am castigat 30% investind in derivate pe aur si pe Dow Jones, pariind pe cresterea cotatiilor. Le-am cumparat in noiembrie si le-am vandut la inceputul anului. Am si pierdut insa in trecut. Au fost momente in care am pierdut toti banii pentru ca m-am lacomit si nu am stiut exact cand sa ma opresc" , a spus Chirila pentru zf.ro.

Aurul e profitabil

Tudor Chirila (sursa foto: realitatea.net ) le recomanda investitorilor sa nu intre singuri in piata, ci sa se consulte cu un broker inainte si sa se documenteze bine. Brokerul cu care se sfatuieste Chirila este seful Bursei din Sibiu, Cristi an Sima. " Inainte de a cumpara contracte derivate pe aur, am citit o serie de analize. Una dintre acestea vorbea despre venirea unui nou val al crizei si m-am gandit ca va fi o oportunitate sa investesc in aur pentru ca in astfel de momente aurul este un activ de refugiu. Apoi mi-am intrebat brokerul daca decizia mea de cumparare este buna sau nu" , a mai spus solistul.

De la 5.000 de dolari

Tudor Chirila si-a inceput cariera de investitor in 2007 cu 5.000 de dolari, investind in actiuni americane din sectorul tehnologic precum Google si Yahoo! Acum el se gandeste sa revina pe piata americana si sa participe la oferta publica initiala (IPO) de actiuni in valoare de 5 miliarde de dolari derulata de Facebook. " Nu mai am nicio actiune americana in portofoliu, insa sunt interesat de Facebook. As vrea sa particip la IPO si sa cumpar actiuni. Cred ca dupa listare, actiunile Facebook vor creste. Spre deosebire de alte retele de socializare, Facebook si-a consolidat pozitia ca instrument de marketing. Cred ca actiunile Facebook au potential sa creasca la fel ca si cele Google" , a continuat el.

Cateva zeci de romani si-au intrebat brokerii despre potentialul actiunilor Facebook. Desi oferta are loc peste Ocean, romanii pot subscrie la aceasta oferta. Procedura de subscriere la oferta nu este deloc usoara, iar sansele pentru un roman de a deveni actionar la Facebook la finalul ofertei sunt destul de mici, pentru ca bancile de investitii care intermediaza oferta aloca discretionar actiunile si nu in functie de sumele subscrise de investitori.

Chirila a investit si pe Bursa de la Bucuresti. Singura investitie facuta de artist in actiuni Ro manesti a fost cea in actiunile Bursei de Valori Bucuresti (BVB), principalul operator bursier de pe piata locala de capital. El a devenit actionar al operatorului de piata in iulie 2009, cand a cumparat un pachet de 14.540 de actiuni BVB, la un pret de 25 lei/titlu. Dupa o luna si jumatate, in septembrie 2009, el le-a scos la vanzare cerand un pret de 31 lei/titlu, mai mare cu 24% decat pretul de achizitie. Astfel, artistul a obtinut un profit de 100.000 lei din vanzarea actiunilor BVB.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 29 februarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 06 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter