SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTuluc, prins la borcanul cu miere

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Fostul viceprimar al Sibiului, Gheorghe Tuluc, cunoscut drept un aprig critic al neregulilor din administratie, a cam disparut din peisajul public in ultima vreme. Cateva contracte pe bani publici il readuc, insa, la scena deschisa. Pentru ca si lui ii revin o parte din acei bani. 

Probabil ca nimeni nu ar fi stat sa urmareasca firul lucrarilor de la digul Cibinului din dreptul localitatii Mohu, daca nu ar fi fost vorba de o mica problema legata de plata unui teren expropriat, in vederea construirii digului amintit. Si nimeni nu ar fi stat sa citeasca atent datele contractului pentru realizarea digului, semnat cu o firma din Oradea, Gavella Com.

Gavella Com este una din firmele care lucreaza cu bani publici veniti inclusiv de la Ministerul Mediului, prin intermediul Unitatii de manegement a proiectului, unde angajat este Gheorghe Tuluc. Acelasi care are contracte de consultanta, pe firma proprie, si cu Gavella Com.

Lucrari cu bani de imprumut

Romania a semnat cu Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, in mai 2004, un acord de imprumut pentru finantarea `Proiectului de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta`, informeaza Ministerul Mediului. Din multele milioane de euro venite prin acest imprumut, o parte au venit si pentru lucrari de regularizare a raului Cibin, in aval de barajul Gura Raului si pana la confluenta cu raul Olt.

Pentru aceste lucrari, Unitatea de management a proiectului amintit din cadrul Ministerului Mediului a organizat o licitatie la inceputul lui 2007. Au depus oferte sapte firme, din care trei oferte au fost descalificate. Din cele patru ramase in competitie a fost aleasa drept castigatoare cea depusa de firma Gavella Com SRL, din Oradea, firma care in 2007 inregistra o cifra de afaceri de peste 34 de milioane de lei. Gavella Com a fost declarata castigatoare cu cea mai mica suma ceruta, respectiv 8,93 milioane de lei, cu tot cu TVA. Niciuna din firmele participante nu a depus vreo contestatie, iar contractul a fost semnat pe 12 iulie 2007, avand termen de executie a lucrarilor 24 de luni – adica 12 iulie 2009. In fapt, receptia lucrarilor a fost realizata in 15 septembrie 2009.

Tot in vara lui 2007, aceeasi Gavella Com a mai semnat un contract cu UMP, in valoare de 3,5 milioane de lei, cu tot cu TVA, si tot pentru lucrari hidrotehnice, de aceasta data in judetul Satu Mare. Lucrarea aceasta a fost receptionata in decembrie 2008.

Tuluc, specialistul de la UMP

Dupa ce a fost inlaturat prin jocuri politice din postul de viceprimar al Sibiului, Gheorghe Tuluc s-a reintors in domeniul privat. A lucrat in cadrul proiectului centurii ocolitoare a Sibiului, alaturi de cei de la Todini. Dupa rezilierea contractului cu Todini, Tuluc a devenit specialist `in protectia impotriva inundatiilor` in cadrul Unitatii de management a proiectului amintit de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale. `Specialistul in protectia impotriva inundatiilor va avea responsabilitatea de a urmari ca lucrarile de protectie impotriva inundatiilor, altele decat barajele, de la Componenta C a Proiectului, sa se realizeze conform cerintelor`, scrie in fisa postului lui Tuluc. In cadrul Componentei C a proiectului intra si regularizarea raului Cibin, lucrarea atribuita celor de la Gavella Com.

Contractul cu Gavella

Numele lui Gheorghe Tuluc, alaturi de cel al sotiei lui, aparea in cadrul asociatiei familiale Trakia Consulting, transformata intre timp in intreprinderea individuala Tuluc Elena-Trakia Consulting, cu un singur asociat, Elena Tuluc. Firma Trakia Consulting a semnat cu Gavella Com un contract de consultanta, in august 2008, contract ce poarta numarul 35. Contractul a fost semnat pentru consultanta unor lucrari la Baia de Aries, in timp ce Gavella Com lucra la regularizarea Cibinului, sub supervizarea lui Gheorghe Tuluc.

Administratorul Gavella Com, Gheorghe Vajai, este plecat in delegatie si nu a putut fi contactat pentru a da detalii legate de acest contract.

Tuluc: `Asta e comanda`

Contactat telefonic, Gheorghe Tuluc a respins orice acuzatii referitoare la vreun conflict de interese in toata aceasta poveste. `Asta e comanda. Nu are cine sa vorbeasca astfel de prostii. Din punctul meu de vedere nu e niciun fel de conflict de interese. Eu nu sunt angajat ca functionar public acolo, ci ca specialist pe un anumit domeniu, in cadrul regularizarilor. Asa ca nu am nicio interdictie de a lucra cu oricine. Sunt persoana privata, cum ar veni. Mie nu mi-a interzis nimeni cu cine si cu ce sa lucrez`, a spus Tuluc.

El sustine ca la mijloc ar fi un fost asociat de afaceri. `Deocamdata, aceste contracte de consultanta trebuie dovedite. Sa vedem cum sunt care sunt. Adica, acestea sunt vorbe in vant. Au fost, in 2007, cateva contracte semnate, dar cu o alta firma cu un alt asociat care incearca sa ma improaste cu noroi`, a adaugat Gheorghe Tuluc. Cand a venit vorba de contractul intre Gavella Com si Trakia Consulting si de ideea ca printr-un astfel de act ar putea fi `recompensat` din partea contractului, Tuluc a spus ca, oricum, mai sunt si alte contracte.

`Si ce legatura are una cu alta? Intre mine si Gavella Com, la lucrarile de pe Cibin, a fost firma de consultanta, care a confirmat situatiile. Eu verificam ceea ce viza calitativ si cantitativ firma de consultanta. Eu am avut noua investitii si la fiecare intre mine si constructor era un consultant care raspunde de cantitati si calitati. Deci, chiar nu are nicio importanta. Baia de Arieseste o lucrare de mediu, de amenajare de mediu in care noi am dat consultanta pentru cu totul si cu totul altceva. Si nu e numai acesta, mai avem destule contracte. Eu ca manager de proiect am supervizat lucrarile. Daca firma care a asigurat consultanta spunea ca lucrarile nu au fost facute nu se confirmau la plata`, a incheiat Tuluc.

Directorul UMP nu crede in contracte

Maria Beatrice Popescu este directorul Unitatii de management a proiectului. `E prima data cand aud si asta nu e o chestie sa o discut la telefon. Nu imi inchipui ca poate fi adevarat. La telefon nu cred ca pot sa afirm ceva de genul acesta`, a spus Beatrice Popescu. Ea a mai adaugat ca, nefiind vorba de functionari publici, nu poate fi invocata vreo incompatibilitate sau conflict de interese. `Domnul Tuluc este consultant, nu e functionar public. Ce anume contracte a semnat... este prima data cand aud ca domnul Tuluc are nu stiu ce firme. Nu stiu, nu am auzit pana acum si eu una chiar nu cred`.

Gheorghe Tuluc a fost de acord ca in cursul acestei saptamani sa vina la discutii `cu contractele pe masa`.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 26 aprilie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 30 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter