SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTurcan: Granita dintre politic si afaceri, neclara ca pe vremea PSD-ului

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Deputatul PD-L, Raluca Turcan a postat astazi o opinie pe blogul sau prin care cere colegilor din PD-L sa aleaga intre afaceri si politica. "Oamenii vad ca la putere sunt unii politicieni care au afaceri – si chiar afaceri cu statul. E legal, dar cat de moral e? Putem cere solidaritate in austeritate atunci cand unii dintre noi sunt in primul rand solidari cu propriile afaceri? Granita dintre politica si afaceri a devenit din nou neclara, la fel ca in perioada guvernarii PSD", scrie Turcan pe blog.

Aceeasi opinie a avut-o si presedintele Traian Basescu la intalnirea cu parlamentarii din aceasta saptamana.

COMENTARIUL RALUCAI TURCAN:

Cum demonstram ca luam in serios solidaritatea

26 Mai 2010

Cel mai folosit cuvant al momentului e `solidaritate`. In absenta solidaritatii, nicio decizie de austeritate nu poate fi dusa la bun sfarsit, iar problemele Romaniei se vor agrava.

Pentru ca PDL sa ceara solidaritate, trebuie insa sa fie credibil. Iar credibilitatea nu se obtine daca ne facem ca facem. Oamenii vad ca la putere sunt unii politicieni care au afaceri – si chiar afaceri cu statul. E legal, dar cat de moral e? Putem cere solidaritate in austeritate atunci cand unii dintre noi sunt in primul rand solidari cu propriile afaceri?

Granita dintre politica si afaceri a devenit din nou neclara, la fel ca in perioada guvernarii PSD. Si e nevoie de clarificare – una similara cu cea propusa de Traian Basescu pe vremea cand era primar al Capitalei si presedinte al PD: ori afaceri cu statul, ori politica. Daca unii politicieni aflati la putere fac afaceri cu statul, aceste lucruri sunt grave si trebuie corectate.

Daca nu limpezim lucrurile aici (si nu numai aici), lumea o sa ne rada in fata cand vom mai pronunta cuvantul `solidaritate`. Daca mergem inainte fara sa schimbam nimic, vom pierde ascendentul pe care-l avem fata de PSD pe tema anticoruptiei si vom legitima opinii de genul `toti sunt la fel` si " toti fura`.

In concluzie, PDL e la o rascruce politica: a propus o serie de masuri dure, dar necesare. Masurile sunt corecte, dar asta nu-i destul pentru a aduce solidaritatea sociala. Fiindca solidaritatea vine inainte de toate din credibilitatea initiatorului. Sa nu ne subminam demersul distrugandu-ne credibilitatea si inchizand ochii la vulnerabilitatile legate de coruptie.

Trebuie sa demonstram ca ne preocupa serios viitorul Romaniei si rezolvarea problemelor de sistem ale Romaniei.Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 27 mai 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 22 ianuarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter