SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Turcan: In ce priveste aderarea Romaniei la Schengen, corespundem, dar ne sunt aplicate corectii

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »


Deputatul PDL Raluca Turcan sustine, referitor la aderarea Romaniei la spatiul Schengen, ca tara "corespunde", insa ii sunt "aplicate corectii" pentru ca nu respecta justitia si statul de drept.

Referindu-se, in cadrul dezbaterii intitulate "Provocarile Romaniei Europene", organizata de Fundatia Crestin-Democrata, joi, la Sibiu, la "provocarile" la care nu a reusit sa raspunda Romania, Raluca Turcan a mentionat inclusiv aderarea la spatiul Schengen, spunand ca, desi tara "corespunde", ii sunt "aplicate corectii" pentru ca nu respecta justitia si statul de drept.

"Romania nu a reusit sa raspunda provocarilor privind aderarea la spatiul Schengen, unde, desi corespundem, ne sunt aplicatii corectii politice pentru ca nu respectam justitia si statul de drept", a spus deputatul PDL.

In plus, ea este de parere ca Romania a facut pasi inapoi, in ultima perioada, "pe drumul integrarii depline in Uniunea Europeana".

"Am avut senzatia ca Romania, in ultima perioada, a facut mai multi pasi inapoi pe drumul drept pe care il aveam spre o integrare deplina in Uniunea Europeana. Atunci cand am aderat la UE, am avut drept obiectiv reducerea diferentei de nivel de trai, care ne separa pe noi de ceilalti cetateni europeni. Pe acest drum pe care pornisem s-au facut pasi inapoi si nu doar din punct de vedere economic, ci si al valorilor care caracterizeaza Uniunea Europeana. Atunci cand am devenit membri ai Uniunii, a trebuit sa raspundem unui set de conditii, de principii. Prima conditie era sa indeplinim un criteriu politic care se referea la valori, la reguli, la statul de drept. Aici, prin ce s-a intamplat in ultima perioada, ne-am indepartat de cei care ne-au intins o mana. (…) Dincolo de principii, din punct de vedere economic Romania trebuia sa raspunda unor provocari. Cetateanul vede aceasta integrare, ca prim impact asupra vietii sale de zi cu zi, modul in care evolueaza nivelul sau de trai", a spus vicepresedintele PDL.

La dezbatere au participat si Klaus Sollfrank, directorul general Hanns Seidel Stiftung Romania, Radu Preda, director-fondator al Institutului Roman de Studii Inter-ortodoxe, Inter-confesionale si Inter-religioase (INTER) si Adrian Papahagi, vicepresedintele Fundatiei Crestin-Democrate.

Ministerul roman de Externe a informat, joi, ca majoritatea statelor membre continua sa sustina ferm aderarea Romaniei la spatiul Schengen, Olanda si Germania aratand ca asteapta pentru luarea deciziei raportul pe MCV din decembrie al Comisiei Europene
de Dan Onescu


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 21 septembrie 2012






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter