SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTurcan: PSD si PNL vor sa legitimeze lovitura de stat permanenta

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Deputatul PD-L, Raluca Turcan sustine intr-un comunicat de presa ca refuzul opozitiei de a participa la lucrarile Camerei Deputatilor este o lovitura de stat mascata. "Se pare insa ca PSD si PNL vor sa legitimeze altceva: lovitura de stat permanenta. In optica PSD si PNL, e OK sa fii tot timpul revoltat si gata de manifestatii, de greve, de rasturnari de guverne si/sau de presedinti. Iar colaborarea minima – nu de esenta (unde pot exista divergente de opinii), ci pe proceduri si reguli – e denuntata, fiindca in aceasta optica tot ce vine de la guvern, presedinte sau majoritatea parlamentara e rau", spune Turcan in comunicat.

COMUNICATUL RALUCAI TURCAN

Opozitia delegitimeaza democratia

12 Octombrie 2010

Ceea ce se intampla zilele astea in Parlament e o greva parlamentara mascata.

E adevarat ca Parlamentul e o institutie a dezbaterii si nu a consensului. Dar Parlamentul nu poate fi si o institutie a boicotului. Calea pe care merge opozitia – cea de a refuza sa participe la lucrarile Parlamentului – e extrem de periculoasa, fiindca pune sub semnul intrebarii jocul democratic. Din momentul in care unul dintre actori denunta regulile, alunecam in anarhie, fiindca urmatorul pas va fi incercarea de transare a disputelor in afara cadrului democratic.

Chiar daca nu e la putere, opozitia are o responsabilitate importanta, cea de a asigura functionarea democratiei. Activitatea opozitiei in democratii asta ofera: legitimarea zilnica a democratiei.

Se pare insa ca PSD si PNL vor sa legitimeze altceva: lovitura de stat permanenta. In optica PSD si PNL, e OK sa fii tot timpul revoltat si gata de manifestatii, de greve, de rasturnari de guverne si/sau de presedinti. Iar colaborarea minima – nu de esenta (unde pot exista divergente de opinii), ci pe proceduri si reguli – e denuntata, fiindca in aceasta optica tot ce vine de la guvern, presedinte sau majoritatea parlamentara e rau. Opozitia nu vrea sa participe la lucrarile Parlamentului, nu vrea sa participe la consultarile cu presedintele, deci probabil isi propune strada ca teren exclusiv de manifestare. Iar asta e absolut blamabil.

P.S. Recentul accident de raliu al lui Victor Ponta ne arata mai mult decat faptul ca d-lui Ponta ii place riscul; ne arata un potential de comportament iresponsabil pe care n-ar trebui sa-l aiba niciun om politic cu responsabilitati insemnate.Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 13 octombrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 08 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter