SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTurcan raspunde acuzelor lui Luca: "Sa isi vada de treaba! "

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Presedintele comisiei de cultura din camera Deputatilor, Raluca Turcan a raspuns, intr-o conferinta de presa, acuzelor directorului Muzeului National Brukenthal. in ceea ce priveste reducerea drastica a posturilor care ar trebui sa aiba loc pana la sfarsitul anului, dar si a reducerii fondurilor de salarii, Raluca Turcan a spus: " Observ ca in ultima vreme domnul director Sabin Luca face cam multa politica. Ar trebui sa se ocupe mai mult de muzeu. Opera Muzeului National Brukenthal ar putea fi pusa mult mai bine in valoare. Iar Guvernul Boc a propus o reducere a tot ceea ce inseamna cheltuieli bugetare. Un management eficient se face cu bani putini. Domnul Luca ar trebui sa se gandeasca cum poate eficientiza cheltuielile in institutia pe care o conduce. Daca se fac reduceri in invatamant si in sanatate, nu vad de ce domnul Luca are impresia ca se fac doar la institutia pe care o conduce dansul ", a mai spus deputatul de Sibiu.

in ceea ce priveste proiectul pentru ziua de duminica, ce ar urma sa fie una de intrare gratuita in muzeu, lucru care nu este pe placul conducerii muzeului, Raluca Turcan crede ca este o falsa problema. " Eu personal am fost intr-o zi de duminica in muzeu, ca vizitator. Şi vreau sa va spun ca in afara de mine si de invitatii mei nu era nimeni altcineva in muzeu. Şi era o ora de varf. Deci cred ca aceasta este o falsa problema ", a mai spus presedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, deputatul Raluca Turcan.

Cazan cere explicatii de la Ministerul Culturii

Deputatul PNL, Mircea Cazan spune ca va cere lamuriri ministrului Culturii legat de intentia Guvernului de a taia salariile si veniturile muzeelor, ca urmare a ingrijorarii exprimate de directorul Muzeului National Brukenthal. "Voi cere lamuriri ministrului Culturii, Hunor Kelemen. Nu este posibil ca taierile de cheltuieli sa puna in pericol muzeele nationale din Romania. in calitate de membru al Comisiei pentru Cultura din Camera Deputatilor, voi adresa o intrebare scrisa ministrului Culturii, care, sper ca de aceasta data va fi mult mai prompt. Este de datoria mea, ca deputat sibian in Comisia pentru Cultura sa ma opun oricarei intentii daunatoare Muzeului National Brukenthal, care, in pofida crizei, asa cum a mentionat si directorul institutiei, atrage la Sibiu, fosta capitala culturala europeana, 400.000 de vizitatori in 2010, un an al crizei in Romania ", a spus Mircea Cazan. (L. B.)


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 13 septembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 03 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter