SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTurismul de iarna din Sibiu este la nivel de Neanderthal

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

Cu noua titluri de campion national la snowboard, alte cinci titluri de snowboarderul anului in Romania si cotat printre cei mai buni sportivi ai acestei ramuri din lume, Andy Fazekas vorbeste despre turismul din Sibiu si despre noua generatie de snowboarderi.

Reporter: Cat de mult influenteaza transformarile climatice sporturile de iarna la Sibiu?
Andy Fazekas: Noi am fost, si cred ca o buna perioada vom mai ramane dependenti de conditiile naturale, deoarece pe partiile din Romania, chiar daca pe unele exista tunuri de zapada, potentialul acestora si felul de exploatare al acestora ne este in continuare necunoscut.

R.: Totusi, chiar si cand este zapada, partiile nu sunt pline.
A.F.: Daca ai cauta in Austria ai fi extraordinar de uimita cat de multi romani isi petrec concediile acolo. Am fost in urma cu doua saptamani in Austria si, fara exagerare, unul din cinci oameni de pe partie, era roman sau din Romania. Oamenii prefera sa plece acolo unde au conditii adevarate unde posturile reflecta calitatea serviciilor oferite. Din acest punct de vedere, eu zic ca turismul de iarna, legat strict de schi si de conditiile de schiat, in Romania se afla la nivel de Neanderthal.

R.: Dar investitorii spun ca nu pot investi in statiuni de schi in contextul actual al incalzirii globale.
A.F.: La noi, un investitor mare, care investeste intr-un domeniu, poate suna putin nihilist si pesimist, dar asta este experienta pe care am trait-o eu, investitorul respectiv nu are niciun pic legatura cu domeniul respectiv. Asta unu, iar doi la mana, investitorii nostri se asteapta ca in decurs de un an sau doi, nu numai sa-si recupereze investitia, dar sa si-o tripleze sau sa o multiplice de zece ori. Iar lucrul acesta nu este benefic pentru turism. Nu se poate pune in aplicare un concept de afacere in acest domeniu fara a calcula si un timp de amortizare de patru, cinci pana la zece ani, cum este normal. Dar daca ar gandi putin mai departe si-ar da seama ca se pot face lucruri frumoase daca ar investi mai multi bani decat ar crede de cuviinta si ar pune la punct o instalatie de inzapezire artificiala si preparare a zapezii.

R.: Criticam instalatia de la Gura Raului?
A.F.: Nu critic absolut nimic. Instalatia de la Gura Raului este jos palaria, Dan este un baiat pe care il stiu personal, este unul din putinii ambitiosi care crede in ceea ce face. Lucrurile la noi sunt un pic altfel, daca cineva nu face nimic, nimeni nu comenteaza. in momentul in care faci ceva, se trezesc foarte multi specialisti care critica.

R.: Generatia urmatoare nu mai are niciun pic de interes pentru sport. Tu esti si profesor de educatie fizica, poate ne spui mai multe.
A.F.: Da, la Colegiul Brukenthal. Este poate singura unitate de invatamant la care simt ca pot preda. Avem conditii fantastice, de la colegi pana la conducerea scolii care este foarte deschisa. Tocmai de aceea avem foarte multe proiecte, suntem de departe pe locul intai in Sibiu la acest capitol. Avem proiecte, schimburi de experienta, tabere, la noi in ora de sport se merge la patinoar, la inot, merg cu copiii in Austria la schi, facem tabere. Ca profesor, daca iti faci meseria cu placere si ajungi sa conlucrezi cu elevii, ii vei atrage.

Este a treia editie a Red Bull 1000 Trials iar anul acesta ne-am decis, avand si experienta de la Red Bull Romaniacs, care este primul concurs din lume cu o combinatie intre motocross, enduro, freestyle, deci ne-am decis sa facem un concurs nu numai pentru rideri, ci si pentru public. Este primul concurs de acest fel din Romania si din Europa de Est si credem ca va avea un impact major.
de Jeanina Vlad


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 26 ianuarie 2009


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 16 septembrie 2019 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter