SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTursib se muta pe str. Munchen, colt cu Barcelona

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Adresa viitoarei baze Tursib a fost stabilita. Este vorba de un teren evaluat la 985.300 de euro, din Zona industriala vest, in apropiere de actuala fabrica Marquardt.

Terenul pe care se va construi viitoarea baza Tursib este, acum, in proprietatea municipiului Sibiu. Pentru a-l primi in proprietate, Tursib va ceda la schimb Municipiului Sibiu patru terenuri (trei cu constructii) in suprafata totala de 8339 de mp (696 mp cladirile), imobile a caror valoare a fost evaluata la 971.800 de euro. In schimb, Tursib va primi de la Primarie un teren de constructii in suprafata de 33.400 de mp, a carui valoare a fost evaluata la 985.300 de euro.

Cel mai valoros teren oferit de Tursib (561.000 de euro) este situat pe strada Preot Baca f.n.. Celelalte imobile sunt situate pe str. Energeticienilor f.n., pe strada Uzinei si pe str. Alba Iulia. Orasul va ceda la schimb Tursibului un teren din Zona industriala vest, aflat la intersectia strazilor Munchen si Barcelona (vizavi de fabrica Marquardt). Strada Barcelona are legatura catre centrul orasului prin intermediul strazii Turda, prelungita si reabilitata anul trecut.

Pe actuala baza vor fi ridicate locuinte

Actuala platforma a Tursib, cu o suprafata de aproximativ 60.000 de mp, situata pe Calea Dumbravii va fi vanduta pentru a deveni o zona rezidentiala. Acesta este unul din motivele de ordin economic pe care societatea de transport in comun le invoca pentru a justifica necesitatea schimbarii actualei adrese. `Avand in vedere definitivarea soselei de centura, accesul in oras pentru incadrare in trasee s-ar putea face prin mai multe puncte. Cu fondurile provenite din vanzarea terenurilor (anul trecut se estimau, cam optimist, venituri de 30 de mil. de euro – n.r.), Tursib ar putea finanta lucrari de proiectare, la parametri actuali, a unei noi autobaze moderne, constructia acesteia, dotarea cu retele de utilitati noi, cladiri care respecta normele de eficienta termica, fluxuri tehnologice eficiente si ecologice. De asemenea, s-ar putea finanta achizitia de mijloace fixe moderne, autobuze, aparatura si scule noi etc.`, se mai arata in motivele invocate de Turisb. Alaturi de latura economica, conducerea societatii de transport sustine ca sunt si motive de ordin social care justifica relocarea bazei. `Activitatea economica se desfasoara in zona rezidentiala, Tursib incepe activitatea inainte de ora 5 a.m. si o inceteaza dupa ora 24, pornind in trasee cu aprox. 70 de autovehicule, fapt ce polueaza fonic in orele de liniste`. Sunt invocate, de asemenea, manevrele dificile pe care trebuie sa le faca soferii Tursib pentru a iesi sau intra in baza.

In plus, raportul Turisb sustine ca actuala baza, ridicata in 1967, nu mai corespunde: cladirile nu mai prezinta siguranta, sunt deteriorate, locurile de munca sunt neergonomice, iar cladirle sunt neeficiente din punct de vedere termic. `Retelele de utilitati nu au fost inlocuite de la data darii in folosinta, acestea fiind colmatate, ruginite si nu fac fata solicitarilor actuale. Amplasarea cladirilor administrative si operative nu este facuta la parametri optimi, distanta intre acestea e mare, aprovizionarea cu piese, scule si materiale a locurilor de munca se face in timp necorespunzator, afectand astfel eficienta`, mai arata reprezentantii Tursib.

In acest an, Tursib va comanda studiul de fezabilitate si intocmirea caietului de sarcini pentru lucrarile de amenajare a viitoarelor sedii. Pana la vanzarea actualei baze, Tursib intentioneaza sa finanteze lucrarile dintr-un nou imprumut, de aproximativ cinci milioane de euro.

de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 28 martie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 31 mai 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter