SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTurul Ciclist al Sibiului - Atlassib, mai tare decat "Mica Bucla"

Stiri din Sibiu: Sport Adauga un comentariu »

"Turul Ciclist al Sibiului este un eveniment pe care personal il salut si ma bucur ca am reusit sa il construim. Anul trecut, la prima editie, am avut rezultate notabile. Organizatorii au invatat foarte mult din editia de anul trecut. Sunt convins ca totul va merge "ceas"", a declarat, ieri, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, in deschiderea unei conferinte de presa in care organizatorii au prezentat echipele participante, traseele detaliate ale tuturor celor 5 etape, tricourile distincte si partenerii care sustin aceasta a doua editie a Turului.

Nicolae Ivan, directorul sportiv al Turului Ciclist al Sibiului - Atlassib, a mentionat ca traseul editiei din acest an a fost ales in asa fel incat sa aduca in atentie viata sociala a orasului de pe malurile Cibinului si a imprejurimilor acestuia. Totodata, oficialul a marturisit ca, dupa mult timp, Turul Ciclist al Sibiului include o etapa de contratimp pe echipe, care include si o catarare, lucru nemaiintalnit in prezent la competitiile ciclistice de pe intreg Mapamondul.

in ceea ce priveste numarul de participanti la acest eveniment, acesta il surclaseaza pe cel al rutierilor din Turul Ciclist al Romaniei cu aproximativ 100. La Sibiu vor fi prezenti circa 170 de sportivi, reprezentand 26 de echipe nationale si continentale, inclusiv una din Sibiu, Pro Cycling Geiger Team. Ţarile reprezentate la Turul Ciclist al Sibiului - Atlassib 2012 sunt Romania, Luxemburg, Belgia, Ucraina, Serbia, Italia, Turcia, Austria, Grecia, Ungaria, dar si Germania, Olanda, Norvegia, Slovacia, Belgia si Bulgaria, ultimele 6 in premiera.

"incercam sa ridicam categoria de clasificare a Turului. Poate, la anul, trecem la semi-profesionisti", a mai declarat Nicolae Ivan, inainte ca Tudor Oprea, un fost participant la Jocurile Olimpice, sa prezinte fiecare etapa a competitiei.

Turul Ciclist al Sibiului - Atlassib 2012 debuteaza efectiv cu Prologul de 2,4 kilometri ce se va desfasura in Sibiu, pe 4 iulie, etapa sponsorizata de Polisano. Urmeaza etapa "Ambient", dintre Sibiu si Paltinis, una ce masoara 184 km. Pe 6 iulie, etapa a II-a "Gazeta Sporturilor" este una de contratimp pe echipe, intre Cisnadie si Sibiu (10-2 km). in penultima zi a Turului, sponsorizata de Coca Cola, riderilor le este pregatit "Road to Hell", o etapa de putin peste 90 de kilometri, cu startul din Sibiu si finisul la Balea Lac. Turul Ciclist al Sibiului - Atlassib 2012 se va sfarsi in Piata Mare, dupa ce concurentii vor parcurge cei 146,2 km ai etapei a IV-a "Meridiana - Transfer de bani" ce ii va purta pe sportivi prin Jina, Şugag, Calnic si Saliste, incluzand o coborare foarte abrupta.

Tot in conferinta de presa de ieri, organizatorii au mai anuntat ca, pe langa tricourile distincte, vor mai exista si alte premii, Premiul Kuhnke, acordat primului ciclist la finisul catararii de la Dealul Frumos, si Premiul Brukenthal, acordat primului sosit la Nocrich, locul unde s-a nascut baronul Samuel von Brukenthal, premiul constand in bani, suma ce va fi suportata de SC Compa SA.

Mai multe amanunte in Tribuna Sporturilor de luni, 2 iulie.
de Ovidiu Boica


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 29 iunie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter