SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGULBS are patru noi prorectori

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Ieri, echipa manageriala a rectorului ales al Universitatii "Lucian Blaga", prof. univ. dr. Ioan Bondrea, a fost completata cu patru prorectori: prof. univ. dr. ing. Claudiu Kifor, prof. univ. dr. Livia Puia Ilie, prof. univ. dr. Mioara Boncut si conf. univ. dr. Ioan Marian Ţiplic. Cele patru cadre universitare au fost propuse de rectorul Ioan Bondrea pentru a face parte din conducerea ULBS, iar propunerile au fost validate de Senatul Universitatii, dupa ce fiecare dintre cei patru si-a prezentat activitatea si prioritatile din domeniul de competenta delegat.

Echipa tanara, dar cu experienta

46 de ani este media de varsta a celor patru prorectori care il vor sprijini pe rectorul Ioan Bondrea in mandatul sau la conducerea Universitatii "Lucian Blaga". Trei dintre prorectori - Claudiu Kifor, Livia Puia Ilie si Ioan Marian Ţiplic - au varste cuprinse intre 39 si 43 de ani, iar Mioara Boncut este decanul de varsta si experienta manageriala in domeniu, avand in vedere ca a mai avut un mandat de prorector in perioada 2004-2008.

Cei patru prorectori provin din domenii diferite: prof. univ. dr. ing. Claudiu Kifor - Facultatea de Inginerie, prof. univ. dr. Livia Puia Ilie - Facultatea de ┼×tiinte Economice, prof. univ. dr. Mioara Boncut - Facultatea de ┼×tiinte, conf. univ. dr. Ioan Marian ┼óiplic - Facultatea de ┼×tiinte Socio-Umane.

Care vor fi responsabilitatile noilor prorectori? Acestea se impart in patru mari domenii: de cercetare stiintifica si studii doctorale va raspunde Claudiu Kifor, programele academice vor fi in grija lui Ioan Marian Ţiplic, iar Mioara Boncut si Livia Puia Ilie vor gestiona problemele studentesti si strategia organizationala si financiara.

Aceste domenii nu le sunt straine prorectorilor alesi: Claudiu Kifor ocupa functia de director al Departamentului de Cercetare ┼×tiintifica al ULBS si este conducator de doctorat, Ioan Marian ┼óiplic a fost coordonator program Erasmus, secretar stiintific la Centrul de Cercetare al Institutului pentru Cercetarea si Valorificarea Patrimoniului Cultural Transilvanean in Context European, seful Departamentului de Istorie Antica si Medievala, Livia Puia Ilie s-a specializat in domenii precum Piete de capital, Piete financiare, Finante manageriale, Economie, Economia serviciilor, iar Mioara Boncut a coordonat procesul de invatamant forma ID/IFR si activitatile studentesti, in mandatul anterior de prorector.

Candidatii la functia de decan intra in concurs

Cadrele universitare care aspira la functia de decan a celor noua facultati ULBS se pot inscrie la concurs pana in 22 martie; in perioada 23 - 29 martie va avea loc concursul pentru ocuparea acestor posturi, iar numele viitorilor decani vor fi cunoscute dupa validarea lor in Senatul ULBS din 30 martie.

La concursul public pentru functia de decan pot participa candidatii avizati de consiliul facultatii cu votul majoritatii simple a membrilor acestuia. In urma validarii candidaturilor de catre consiliul facultatii, decanul este selectat printr-un concurs public, care consta in analiza si evaluarea dosarului candidatului de catre comisia de concurs si in audierea candidatului cu privire la planul managerial. Functia de decan va fi ocupata de "candidatul ce obtine punctajul cel mai mare, dar nu mai putin de 70 de puncte. Decanul declarat reusit la concursul public este validat de senatul universitar, cu majoritatea simpla a voturilor senatorilor prezenti, fiind indeplinita conditia de prezenta de 2/3 din numarul de 85 de membri ai Senatului. Dupa validare, este investit in functie prin decizia rectorului", se arata in Regulamentul de organizare si desfasurare a concursului public pentru selectarea decanilor in cadrul ULBS.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 20 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 07 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter