SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGULBS, in topul atragerii de fonduri europene

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Doctoranzi competitivi

Doua din proiectele cu finantare europeana au avut ca grup tinta zeci de doctoranzi inscrisi la ULBS, care au beneficiat de programele "Cresterea rolului studiilor doctorale si a competitivitatii doctoranzilor intr-o Europa unita" si "Integrarea cercetarii Romanesti in contextul cercetarii europene - burse doctorale".

Ambele proiecte au avut ca obiective imbunatatirea formarii viitorilor cercetatori in cadrul ciclului de studii universitare de doctorat si au facilitat accesul acestora la informatii de specialitate, la metodologii, instrumente si proceduri moderne. Cumulata, valoarea proiectelor se apropie de 20 milioane de lei, iar banii sunt de mare ajutor si pentru doctoranzi. Astfel, prin proiectul "Integrarea cercetarii romanesti in contextul cercetarii europene-burse doctorale", 64 de doctoranzi ULBS admisi pe locurile bugetate in anul universitar 2009-2010 primesc o bursa lunara in valoare de 1850 lei pe perioada studiilor in tara si 3700 lei / luna, in perioada cand studiaza in strainatate.

E-educatie

"Dezvoltare regionala prin educatie flexibila si deschisa. Implementarea unei platforme complexe de e-educatie la Universitatea "Lucian Blaga " din Sibiu" este proiectul care a avut o valoare de aproape 6,5 milioane lei. Gandit ca un program care sa aduca metodologii moderne de relationare profesor - student, acesta presupune forme moderne de educatie, prin promovarea participarii studentilor la elaborarea, actualizarea si modificarea cursurilor, dar si solutii de e-educatie, menite sa sustina invatarea pe tot parcursul vietii, facilitata de utilizarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor in toate aspectele activitatii universitare.

Proiectul are si o componenta menita sa asigure accesul nediscriminatoriu la educatie si formare de specialitate pentru toate persoanele interesate, indiferent de locatia geografica, dizabilitate, specializari anterioare, posibilitati financiare, prin introducerea unui sistem de educatie flexibil si incluziv, bazat pe utilizarea mijloacelor electronice pentru educatie.

Un al doilea program dedicat deopotriva e- educatiei si studentilor care invata la distanta este "Excelenta academica in invatamantul la distanta si invatamantul cu frecventa redusa - un demers pentru calitate". Acesta este derulat in parteneriat cu alte trei universitati din Romania si este menit sa dezvolte programele de invatamant la distanta prin utilizarea tehnologiei de secol XXI: a computerelor si a comunicarii online.

Şi sectorului administrativ i-a fost destinat un proiect cu finantare europeana. "imbunatatirea Managementului Institutional al Universitatii Lucian Blaga " a facut posibila extinderea retelei de intranet pentru a include toate facultatile si departamentele Universitatii, a facut posibila crearea unei arhive digitale care sa permita stocarea tezelor de doctorat, a dizertatiilor si a lucrarilor de licenta, precum si a cartilor sau lucrarilor publicate de cadrele didactice ale ULBS. Scopul? O mai buna valorificare a rezultatelor cercetarilor recente, o structura de promovare, imbunatatirea studiilor in limbi straine, informatizarea bazei materiale a centrelor de cercetare si facilitarea accesului cercetatorilor la informatiile de ultima ora din domeniile de interes.

9 milioane lei pentru cercetare in pediatrie

Un proiect inedit a fost cel pentru crearea unui "Centru de Cercetare de laborator, clinica si paraclinica in domeniul medicinii respiratorii pediatrice": ULBS a obtinut 9 milioane lei din fonduri europene, asa ca astazi Sibiul ofera celor mai mici pacienti un centru performant menit sa creasca capacitatile de diagnostic si de tratament. 52 de echipamente perfomante au fost achizitionate si s-au creat locuri de munca. 

Centrul este structurat pe sase compartimente de cercetare, de explorari functionale pulmonare, compartimente de biologie celulara si moleculara, un compartiment de biofizica si farmacologie si un compartiment de biochimie si chimie moleculara.

Programe de perfectionare

390.000 lei este valoarea finantarii primite de ULBS pentru implementarea si derularea programului "Stagiile de practica - coordonate in dezvoltarea profesionala a studentilor". Timp de sase luni, peste 160 de studenti au avut posibilitatea sa-si dezvolte competentele profesionale prin intermediul stagiilor de practica, iar in plus au beneficiat de un plan de cariera prin activitati de consiliere si orientare profesionala.

Implementarea unui program de formare de mentori adresat profesorilor din invatamantul gimnazial este obiectivul proiectului "Formarea profesorilor - mentori din invatamantul gimnazial", care este in derulare pana in anul 2012, iar scopul sau consta in realizarea unui studiu de cercetare privind competentele pe care trebuie sa le dobandeasca formatorii de mentori, dar si in elaborarea programei de formare a formatorilor de mentori. Peste 400 de cadre didactice vor beneficia de acest proiect evaluat la 3,2 milioane lei.

1.532.000 lei au fost obtinuti pentru "Specializarea cadrelor didactice din invatamantul secundar, profesional si tehnic in proiectarea asistata de calculator". Proiectul e in plina derulare si in cadrul lui se realizeaza instruirea in domeniu a 120 de cadre didactice din municipiile Sibiu, Medias, Valcea si Deva. De asemenea, se va realiza un laborator mobil, dotat cu licente necesare in proiectarea asistata de calculator si se vor elabora si multiplica noua manuale de curs.

in acelasi domeniu al ingineriei, Universitatea "Lucian Blaga " a reusit implementarea unor programe modulare de formare profesionala care sa ofere posibilitatea de perfectionari in proiectare, fabricatie si analiza tehnica asistata de calculator pentru eficientizarea muncii si cresterea adaptabilitatii factorului uman. Proiectul denumit "Perfectionarea personalului cu pregatire tehnica superioara si medie din sectorul industriei prelucratoare in domeniul tehnicilor de proiectare, fabricatie si analiza tehnica asistata de calculator si dezvoltarea abilitatilor manageriale pentru coordonarea echipelor tehnice de lucru" a avut o finantare de 1,4 milioane de lei.

Şi Centrul CONCEPT a obtinut un proiect evaluat la 1,8 milioane lei pentru cresterea calitatii resurselor umane din cadrul organizatiilor participante la cursul de formare continua, iar 1.594.209 lei au fost acordati din fonduri europene pentru "Formarea profesionala continua in scopul cresterii competitivitatii organizatiilor din domeniul alimentar privind asigurarea calitatii proceselor si siguranta alimentului". 225 persoane angajate in companii de productie au fost instruite pentru o mai buna cunoastere a elementelor importante care compun strategia UE in domeniul calitatii si sigurantei alimentului si pentru a creste eficacitatea si eficienta sistemului de management al calitatii si sigurantei.

* Centrul de Comunicatii al ULBS a ajuns sa gestioneze o retea de peste 800 de calculatoare cu o extindere metropolitana si o infrastructura moderna de fibra optica.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 01 noiembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 11 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter