SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGUltimele apartamente ale Sibiului

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

In ciuda inghetului financiar, muncitorii de pe santierele Sibiului bocanesc in continuare la finalizarea lucrarilor. Investitorii dau verdictul: "termin apartamentele acestea, de altele nu ma mai apuc. inca".

Dincolo de prima sau ultima casa, de TVA cinci la suta si alte stimulente date, cica din birourile de la Bucuresti, pe santierele din Sibiu se lucreaza. Cu un ritm mai lent pe alocuri, muncitorii vin la lucru dimineata pentru a termina pentru ceea ce au fost platiti. La o scurta trecere in revista a zonelor unde au aparut brusc blocuri si case noi, peste tot, se lucreaza. Şi, ca un facut, mai peste tot sunt si investitorii imobiliari. "Aici am ridicat un ansamblu de lux. Cu lift pe patru etaje, cu centrala termica ultramoderna, finisaje scumpe. Am avut clienti cu bani, la care lichiditatile nu au fost problema. De cateva zile au inceput sa taraie iarasi telefoanele de la agentii, cred ca oamenii vad ca nu mai scad preturile si vor sa cumpere acum, dar numai cei care au bani", spune un dezvoltator imobiliar, legat de blocul lui cu zece apartamente de lux. Spera sa il termine pana in august, in functie de conditiile meteo.

Mai in centru, in Piata Rahova, deocamdata fara numar, se lucreaza la trei cladiri cu cate trei etaje. Apartamente mari, de cate 120 de metri patrati, cu garaj, undeva la 92.000 de euro pretul initial. Lucrarile sunt in grafic, dupa cum arata autorizatia de constructie, care expira abia anul viitor in primavara. "Sunt deja apartamente cumparate, mai apar si acum cumparatori", spun cei care se ocupa de vanzarea apartamentelor.

Chiar si in zonele de margine ale Sibiului, muncitorii au unde merge la serviciu. Pe vestita strada a Ogorului, din Turnisor, muncitorii trebaluiesc la interioare. Iar catre capatul prelungirii Sacel, undeva pe o ramificatie, doi muncitori se caznesc la doua case. "Domnule, ce sa zicem. Deocamdata avem de lucru. Casa asta, din cate stim, e platita aproape toata, noi musai sa o terminam in acest an". Tot in apropierea campului din prelungirea Sacel, un patron isi urmareste echipa de muncitori. "Dezvoltatorii de aici ne platesc, au bani din avansurile date", lamuresc scurt problema. insa "dezvoltatorul" are cateva probleme. "Nu sunt mari, procentul este mic al celor care nu platesc. Sunt doar cativa care au avut niste bani pusi deoparte si acum nu mai pot lua credit, dar o sa vedem, poate o sa luam, in cele din urma, rate direct de la ei. Nu pot sa ii dau acum afara. Daca mai construiesc ceva? in urmatorii doi ani, sigur nu".

Marile investitii cer prelungirea autorizarii
Nici marii investitori imobiliari ai Sibiului nu par sa isi inghete investitiile. Cei de la Euroil au cerut prelungirea autorizatiei de constructie pentru hotelul lor aflat vizavi de sala Transilvania. Tot in zona, Transcar International SA a platit in avans Primariei Sibiu ocuparea a doua benzi de circulatie, pentru continuarea lucrarilor. "Proprietarul investitiei a platit in avans, pana la sfarsitul anului, pentru acordul de a ocupa domeniul public. Eu sper sa si gaseasca solutiile pentru finalizarea investitiei", a spus primarul Sibiului, Klaus Johannis.

de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 11 iunie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter