SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGUltimii monarhisti

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Departe de vazul ochiului larg al publicului, o mana de oameni din Sibiu inca mai nazuiesc la Regatul Romaniei. Au revista lor trimestriala, au pasiuni, au Asociatie. 

Saptamana trecuta a avut loc una din intalnirile monarhistilor sibieni cu un reprezentant de la Bucuresti al Asociatiei pentru Informare despre Regatul Romaniei – INFORR. Intr-una din salile inchiriate pentru timp de o ora, sub un tablou cu chipul Majestatii, o mana de oameni s-au interesat de starea Regelui Mihai, de cine i-ar putea succede la doritul tron, de ce ar trebui sa faca.

Intalnirea incepe cu o rugaciune rostita de parintele Gheorghe Bogdan. `Era 8 noiembrie 1945`, aminteste apoi parintele prima zi in care l-a vazut pe Regele Mihai. `Au urmat apoi vremuri mai triste: acapararea tarii de catre tradatori. Sibiul nu este numai un oras turistic, ci si un oras de rezistenta. Cimitirul are mii de morminte cu oameni care si-au jertfit ani pentru acest crez`, povesteste parintele. Il asculta cu totii in liniste: in majoritate, oameni ajunsi la pensie. Femei, in special, doamne cu palarii si esarfe elegante a caror atitudine tradeaza vechiul spirit al nobilimii romanesti.

Valentin Popescu, reprezentantul INFORR de la Bucuresti, a adus cu el si niste insigne, cu insemnele Casei Regale, pe care sa le poarte monarhistii sibieni. Lucru ce nu pare simplu. `Rostul purtarii acestor insigne: trebuie sa schimbam ceva. Dar nu despre guvernare vorbesc, ci despre sistemul republican, care a venit insotit de un sistem criminal. Cine are insigna, sa incerce sa o poarte. Daca se poate caci, stiu eu, mai sunt unii angajati in banci, unde se impune o anumita conduita. Nu cerem noi numanui sa-si sacrifice pozitia`.

Momentul intrebarilor: `Maiestatea Sa este batran, este mai mult plecat prin Elvetia unde este o clima mai potrivita pentru Domnia Sa. Succesoarea e Principesa Margareta. Nu stiu in ce masura e pregatit Principele Nicolae pentru asa ceva, pentru succesiune`, isi rosteste ingrijorarea o doamna ce pare sa redacteze si un proces verbal al intalnirii. Doamne vorbeste din auzite, trage concluzia monarhistul de la Bucuresti. `Eu ma intalnesc, in fiecare an, cu zece, 12 ori, uneori si mai des, cu Maiestatea Sa. Chestia ca Regele e bolnav o aud, totusi, pentru prima data. Regele Mihai nu este in tara pentru ca nimeni nu-i cere nimic. Iar intre cele zece persoane care au drept sa ocupe tronul Romaniei, Principesa Margareta este pe pozitia a doua prin decizia Regelui Mihai. Indiferent daca place sau nu, este hotararea Regelui`, rosteste grav Popescu.

Promovarea, comunicarea sunt probleme importante, se decreteaza la urmatorul punct al discutiilor. Singurul tanar sub 30 de ani din sala, incuviinteaza. Totusi, ideea promovarii regalitatii prin tricouri cu insemne specifice este respinsa. `Nu cred ca Regele va accepta propagarea unor astfel de principii pe tricouri. Pot sa intuiesc si ce va zice: ce facem, activam precum fotbalistii?`.

Intervine, evident, si politica. In sala e si presedintele PNTCD Sibiu, Lucian Filip, care glasuieste ce sustinere ferventa a avut Casa Regala din partea taranistilor postdecembristi. `Lasati, ca dupa moartea seniorului nu a mai fost asa`, o reteaza monarhistul de la Bucuresti.

Ora monarhistilor se scurge rapid, iar la final se impart insigne si ziarul Coroana de otel. Monarhistii sibieni isi asteapta rabdatori randul. Afara, in strada, un grup de tineri canta in cor manele.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 22 noiembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter