SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"ULTRA Trail Fagaras "- aproape de start

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Pregatirile pentru primul ultra maraton de alergare montana ce se va desfasura in masivul Fagaras ("ULTRA Trail Fagaras "), au intrat pe ultima suta de metri.

Joia trecuta, sala de sedinte a Primariei orasului Avrig a gazduit o noua intalnire pregatitoare a reprezentantilor organizatorilor si colaboratorilor ineditei competitii.

Cu acest prilej, cei prezenti (reprezentanti ai unor diverse organizatii neguvernamentale, reprezentanti ai institutiei gazda, diversi invitati etc), au aflat informatii despre etapele organizatorice deja parcurse, detalii despre traseu si probele acestei competitii, modalitatea de inscriere, implicarea locala si modalitati de implicare in desfasurarea consursului, parteneriate si colaborari deja incheiate sau ce sunt in curs de stabilire etc. Din partea principalilor organizatori, la intalnire a fost prezent Lucian Clinciu, sufletul acestui demers, un om cu o bogata experienta in organizarea unor actuni similare.

Competitia "ULTRA Trail Fagaras " va face parte din seria de activitati "CarpathianMan® " (structura ce are o bogata experienta in organizarea competitiilor montane ce includ alergarea montana, mountainbike-ul, schi, alpinismul etc) si va fi deschisa persoanelor ce cred intr-o viata activa, inconjurata de aventura, ce asteapta o sansa de a se cunoaste cat mai bine, de a-si atinge si poate depasi limitele fizice si psihice.

Maratonul se va desfasura in perioada 31 august - 2 septembrie 2012 si va avea loc la cea mai mare altitudine din Romania, mai mult de 50% din traseu urmand a fi organizat la peste 2.000 m altitudine. Pe parcursul competitiei, concurentii vor urca pe cele mai inalte varfuri din Carpatii Romanes ti (Varful Moldoveanu - 2.554 m si Varful Negoiu - 2.535 m), intr-una din cele mai dramatice si salbatice zone montane din tara noastra.

"ULTRA Trail Fagaras " se va desfasura pe 9 categorii, in functie de varsta, sexul si nivelul de pregatire al participantilor (masculin pana la 80 de ani, masculin peste 80 de ani, feminin, mixt si categoria destinata lucratorilor Salvamont si de la Jandarmeria montana).

Etapa 1 (prologul) a concursului se va desfasura strict in Avrig si va consta intr-un cros pe principalele strazi ale orasului (Piata "Gheorghe Lazar " din centrul orasului- strada Samuel Brukenthal- strada Eroilor- strada Gheorghe Lazar- strada Garii- Parcul fostei Resedinte de vara a baronului Samuel von Brukenthal- strada Gheorghe Lazar- Piata "Gheorghe Lazar "). in celelalte doua zile ale competitiei (etapele 2 si 3), se va ajunge pe creasta Fagarasului, urmand a fi parcurs un traseu ce are ca puncte de reper Cabana Ghiocelul- Poiana Neamtului- Cabana Barcaciu- Cabana Negoiu- varful Negoiu- refugiul Caltun- varful Laitel- Balea Lac- lacul Capra- zona Piscul Negru/Capra (2); Capra- Fereastra Zmeilor- saua Podragu- varful Ucea Mare- varful Vistea- Fereastra Mare a Sambetei- Complex Sambata (3).

Prin competitiile "CarpathianMan® " se promoveaza, la nivel national si international, sportul outdoor si activitatile in natura, frumusetea naturala a Muntilor Carpati si protejarea lor, precum si traditiile si obiceiurile din localitatile si asezarile de munte.

Lucian Clinciu ne-a informat ca, in urma cu doar cateva zile au fost deschise inscrierile pentru aceasta competitie, pana la momentul intalnirii de la Avrig fiind deja inscrise mai multe echipaje, romani din mai multe judete ale tarii, dar si cetateni straini. Pentru prima editie a "ULTRA Trail Fagaras ", organizatorii se asteapta la un numar de 80-100 de participanti.
de Dan Francu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 20 august 2012


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter