SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGUn an de la (re)nastere

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

in urma cu un an, locuitorii orasului Cisnadie primeau o veste nesperata: dupa un an si jumatate de cand fusese inchis de ministrul Cseke Attila, Spitalul Orasenesc isi deschidea din nou portile. A fost o perioada grea, in care cisnadienii erau nevoiti sa mearga la Sibiu pentru a primi tratament, o consultatie sau pentru a beneficia de servicii de urgenta. Şi dupa ce spitalul s-a redeschis a fost greu: aparatura care nu mai fusese folosita trebuia repusa in uz. A fost nevoie sa se gaseasca din nou medici, asistente, infirmiere si sa se reia contractele cu furnizorii. in plus, ca orice casa nelocuita, si spitalul a avut nevoie de reparatii de amploare dupa ce a stat inchis un an si jumatate. Dupa o munca grea a conducerii spitalului, a Primariei Cisnadie, a Consiliului Local si a Consiliului Judetean, spitalul este astazi mandria orasului. Iar oamenii sunt multumiti ca au din nou unitate medicala in orasul lor si nu mai trebuie sa bata drumul pana la Sibiu pentru leac la boala lor.

Investitii in 2013

Ieri s-a implinit un an de cand s-a redeschis, iar laboratorul spitalului functioneaza doar pentru pacientii internati pentru analize de hematologie. Lucrurile se rezolva, insa, din mers. "in scurt timp si laboratorul de bio-chimie va functiona la parametri optimi, dupa ce o firma de specialitate va verifica aparatul", spune directorul Spitalului Orasenesc Cisnadie, Dorina Hanzu Dancanet.

La spital vor demara si lucrarile pentru realizarea unei rampe pentru accesul pacientilor la Serviciul de Primiri Urgente, cu targa. De asemenea, se vor repara toate scarile din fata cladirilor principale si alte intrari in spital, care s-au deteriorat din cauza intemperiilor. Potrivit managerului spitalului, fondurile necesare acestor investitii vor fi suportate de Primaria orasului Cisnadie.

"Spitalul cauta in continuare medici. E nevoie de medic internist, de un cardiolog si de personal pentru laborator. Aceste posturi ar urma sa fie ocupate in scurt timp", a mai spus directorul Dorin Hanzu Dancanet.

Totodata, spitalul va beneficia de un autoclav, care este un aparat necesar pentru decontaminarea recipientelor din plastic de la laborator.

120 de pacienti internati

La Spitalul Orasenesc Cisnadie se fac aproximativ 120 internari pe luna. Este vorba de pacientii care au nevoie de internare la pediatrie, medicina interna - acuti si cronici. Separat, unitatea medicala a reusit sa obtina fonduri de la Casa de Asigurari pentru internarea de zi. Sunt aproximativ 70 de astfel de internari pe luna, pe specialitati medicale precum pediatrie si specialitati chirurgicale, aici fiind vorba de cazuri care vin in Serviciul de Primiri Urgente cu plagi mici si mijlocii si care necesita sutura sau internare de zi. 

" Dupa cum se poate vedea, Spitalul Orasenesc Cisnadie functioneaza foarte bine. Oamenii din oras sunt foarte multumiti pentru ca au unde sa se duca sa ceara ajutor. Eu sunt mandru ca avem unul dintre cele 8 spitale care au fost redeschise si vreau sa ii multumesc domnului presedinte al Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, pentru ajutorul pe care ni l-a acordat pentru a reusi acest lucru de maxim interes pentru comunitatea noastra ", spune primarul orasului Cisnadie, Gheorghe Huja.
de Laura Buciu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 02 septembrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter