SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGUn gurean e doctor honoris causa al Universitatii "Lucian Blaga"

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Doua personalitati ale mediului academic din Romania au primit ieri titlul de doctor honoris causa al Universitatii "Lucian Blaga": prof. univ. dr. Iacob Catoiu, specialist in marketing, si prof. univ. dr. Valeriu Ioan-Franc, specialist in economie. Distinctiile au fost oferite in semn de recunoastere a activitatii de cercetare si a deceniilor pe care cei doi le-au petrecut la catedra, formand specialisti, formand caractere. La eveniment au luat parte Constantin Oprean, rectorul in functie al ULBS, Ioan Bondrea, rectorul ales al ULBS, decani ai facultatilor ULBS, cadre didactice, studenti si prieteni ai celor doi omagiati.

in Laudatio citit cu acest prilej s-a aratat ca, dincolo de sutele de studii de specialitate si proiectele de cercetare, Valeriu Ioan-Franc a contribuit la proiectele de planificare strategica nationala din 1995 si 2000, respectiv Strategia Nationala de Pregatire a aderarii Romaniei la UE si Strategia de dezvoltare economica a Romaniei pe termen mediu.Iacob Catoiu, de la Gura Raului in SUA si inapoi acasaEste singurul specialist in marketing din Romania care a obtinut titlul de doctor in SUA, a predat la 14 universitati din diferite tari si este unul dintre oamenii care a pus bazele invatamantului in marketing din Romania. Se numeste Iacob Catoiu si s-a nascut in Gura Raului, loc de unde a imprumutat putere si tarie de caracter: "Am ramas fara tata la 14 ani si nu a fost usor sa ajung aici; cand am fost in America am stat 18 luni fara bursa, iar sotia mea si copiii treceau prin lipsuri, aici, in Romania (...), dar cred ca am imprumutat ceva din puterea oamenilor din satul meu".

Gureanul a mai marturisit ca decernarea titlului de doctor honoris causa al Universitatii "Lucian Blaga" e la fel de incarcata de emotie ca obtinerea titlului de doctor in urma cu 37 de ani: "E un moment unic pentru mine: eu consider ca azi, aici, imi sustin teza de doctorat, in fata unui auditoriu atat de deosebit. Cand am sustinut teza de doctorat in Statele Unite nu am avut sansa de a o avea aproape nici macar pe sotia mea. Au fost doar profesorii mei si doi colegi. Acum am aproape familia, prietenii".

Profesorul universitar doctor Iacob Catoiu a desfasurat de-a lungul anilor o bogata activitate stiintifica, materializata in lucrari stiintifice pe care le-a elaborat singur sau in colaborare cu alti cercetatori. Este conducator stiintific de doctorat in specialitatea Marketing, membru al Asociatiei Americane de Marketing, copresedinte al Asociatiei Romane de Marketing, membru al Asociatiei Generale a Economistilor din Romania si membru onorific al Camerei de Comert si Industrie din Romania.
de Maria Spatariu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 09 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 04 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter