SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGUn hobby mai aparte

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Vanatoarea e un hobby, e clar asta. Un hobby care a pornit de la o necesitate. Necesitatea, in vremurile cand nu existau mall-uri, fast sau slow food-uri, restaurante ori mancare foliata in plastic, de a iti procura hrana pentru tine si familie. Un hobby care, inainte ca si acum, a devenit mai putin pasiune cat o " chestie " de departajare sociala. Vanatorul era deasupra agricultorului a crescatorului de animale, a mestesugarului sau negustorului. El era, asa, mai barbat decat ei, avea mai mult sange-n vene, sageta ursul, zimbrul, cerbul., mistretul, iar, la nevoie, se lua si la tranta cu ei, dandu-le lovitura de gratie cu brisca. Regii si voievozii practicau vanatoarea ca distractie (nu erau pe atunci emisiuni de-ale lui Dan Negru, Capatos, Acces Direct, oteveu, stiri de la ora 17 sau meci). Separarea asta sociala intre vanatori si restul lumii s-a practicat si in vremea comunistilor: vanatori, deci posesori de pusca de vanatoare, puteau fi doar membrii Partidului Comunist Roman. Ne-membrii nu erau de incredere daca aveau armament in dotare, ca poate le veneau idei.

Ca iubitor de animale, nu m-as putea impaca cu pasiunea asta de a omori vietati. Sunt curios sa stiu ce gandeste un vanator cand priveste in ochii unui animal pe moarte. Ce ca zices " Mama ce bun sunts ". Calculeaza cu cat sa inmulteasca numarul " victimelor " pentru a-i iesi o poveste din aceea, " vanatoreasca "s Habar nu am. Sunt curios si ce gandesc cei care fac braconaj si dau iama in caprioare, asa cum s-a intamplat de destule ori anul acesta. Oare au impresia ca sunt asa de bazati (ca nu orice angajat la privat isi poate permite sa-si intretina asemenea pasiuni) incat pot face orices Zic ca da. Au impresia pana sunt prinsi, daca sunt prinsi.

E vanatoarea un sport, asa, " de barbati-barbati "s. Putin probabil, de cand s-a inventat arma cu luneta. Da, o satisfactie ai atunci cand pusca face " poc " in mana ta, iar " tinta " este lovita in fuga sau in zbor, ca e un mestesug si aici.

Unii vanatiro spun ca se face, si asa, o igiena a padurii prin vanatoare, creindu-se un echilibru ecologic si eliminandu-se animalele in plus. Numai ca in ultima vreme paduri nu prea mai sunt ca lemnul e bun la vanzare, iar animale sunt mai mult in minus spre de loc, daca ne luam dupa speciile aflate pe cale de disparitie TOCMAI gratie prea multor practicanti ai hobbyului impuscator de vietati.

Nu, sa nu credeti ca un vanator este automat un killer fara suflet, care poate oricand trece de la victimele animale la cele umane. Am cunoscut chiar asemenea oameni cu care era fascinant sa discuti de padure, arme si... vanat. Da sunt si oameni pentru care vanatoarea este asa, un fel de golf sau cazino, adica o practica doar pentru a arata ca nu sunt egali cu restul populatiei, cu o chestie " elitista " unde lumea buna se intalneste ca sa arate cat de " buna " e ea.

Dar, repet. Prefer animalele vii. Mai ales ca acum nu mai vanam de foame.
de Dumitru Chiselita


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 18 aprilie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 16 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter