SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGUn nou exercitiu NATO "la doi pasi" de Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Aproximativ 25.000 de militari din 22 de tari aliate si partenere vor participa, in perioada 11-20 iulie, la exercitiul multinational Saber Guardian 2017 (SG17), condus de Fortele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), care se va desfasura pe teritoriile Bulgariei, Romaniei si Ungariei.

Saber Guardian este un exercitiu anual, iar SG17 va fi cel mai amplu organizat pana acum, ca numar de participanti si obiective urmarite, dorind sa demonstreze capacitatea de descurajare, in special prin posibilitatea de mobilizare rapida si concentrare a fortelor in orice moment, oriunde in Europa. Redislocarea masiva a unor militari apartinand Brigazii 3 Blindate din cadrul Diviziei 4 Infanterie a SUA din Europa si deplasarea Regimentului 2 Cavalerie al SUA de la Vilseck, Germania, in diverse locuri de desfasurare din cadrul ariei de operatii intrunite din Ungaria, Romania si Bulgaria vor constitui principalele actiuni in cadrul exercitiului. Mai mult, SG17 va include antrenamente de stat major si de trageri de lupta, fortari de cursuri de apa, precum si evacuarea medicala si tratamentul ranitilor. In marja SG17 sunt planificate si alte actiuni si evenimente de sprijin, in zilele premergatoare sau ulterioare exercitiului.

Pentru marirea eficacitatii acestuia, SG17 va fi sprijinit de cateva exercitii de mai mica amploare ale SUA si tarilor partenere si aliate din Europa, in regiunea Marii Negre, facilitandu-se, in acest mod, executia unei game largi de actiuni militare pentru asigurarea securitatii si stabilitatii in zona, contribuind astfel la intarirea posturii de descurajare.


Mic istoric


Exercitiul Saber Guardian este organizat anual incepand cu 2013, fiind gazduit, pana in prezent, prin rotatie, de Bulgaria, Romania si Ucraina. SG17 este inclus in Programul exercitiilor intrunite ale Comandamentului Fortelor Armate ale SUA din Europa, in vederea cresterii interoperabilitatii la nivel intrunit si multinational cu fortele natiunilor aliate si partenere. In total, in regiunea Marii Negre se vor desfasura, in acest an, 18 exercitii internationale, la care vor participa aproximativ 40.000 de militari din 23 de tari aliate si partenere, SG17 fiind cel mai mare si mai complex dintre acestea. Impreuna, aceste exercitii urmaresc sa demonstreaze capabilitatile intrunite si multinationale superioare ale SUA, aliatilor si partenerilor si evidentiaza coeziunea, unitatea si solidaritatea acestora in vederea apararii impotriva oricarei agresiuni.

Obiectivele Romaniei

Romaniei, ca stat membru al NATO, are obiective care sunt in consonanta cu interesele nationale ale tarii si se pot defini astfel:

  • O Alianta robusta si relevanta, bazata pe un parteneriat transatlantic solid;
  • Indeplinirea responsabilitatilor de membru NATO legate de participarea la operatiunile si misiunile Aliantei;
  • Sprijinirea rolului NATO de furnizor de stabilitate, promotor al reformelor si cooperarii regionale in vecinatatea imediata a Romaniei (Balcanii si regiunea Marii Negre).

Romania considera ca frontiera comunitatii euro-atlantice, bazate pe democratie, libertate si securitate nu trebuie sa se opreasca la frontiera estica a Romaniei. Europa nu poate fi completa fara integrarea Balcanilor de Vest in structurile europene si euro-atlantice. Prin sprijinirea ferma a acestei perspective si a reformelor derulate de statele din regiune, Romania  contribue la modelarea unui climat de stabilitate pe termen lung. Parteneriatele NATO cu UE si ONU asigura cooperarea in problemele de interes comun si contribuie semnificativ la contracararea amenintarilor si provocarilor  la adresa securitatii internationale.

Romania a sprijinit constant dezvoltarea dialogului si cooperarii NATO - UE in cat mai multe domenii de interes comun, cu respectarea specificitatii si autonomiei de decizie a fiecareia dintre cele doua organizatii. Relatia Aliantei Nord-Atlantice cu Organizatia Natiunilor Unite este una de o relevanta deosebita pentru contributia NATO la pacea si securitatea la nivel international.

de Adrian Popescu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 13 iulie 2017


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter