SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Un primar trebuie sa comunice cu oamenii din sat, nu sa ii terorizeze prin amenzi!"

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Gambutan Iuliu Gabriel (Lulu), candidat independent la functia de primar al comunei Gura Raului, se declara ingrijorat de ceea ce se intampla cu patrimoniul satului: "E ingrijorator ca avutul comunei noastre sa fie lasat pe mana strainilor. Ma refer la ceea ce se intampla cu terenurile, la licitatiile netransparente si la atribuirea de lucrari in mod preferential". Gambutan atrage atentia asupra felului in care au fost executate unele lucrari in sat, mai bine zis, asupra delasarii celor care ar fi trebuit sa le supravegheze: "As folosi drept exemplu de lucrare efectuata fara simt de raspundere si fara interes pentru cetatean situatia din partea de jos a satului, unde reteaua de canalizare sfideaza legile fizicii, reziduurile fiind aduse din aval in amonte". Candidatul independent considera ca accesarea fondurilor europene pentru realizarea investitiilor in comuna, pentru extinderea utilitatilor trebuie continuata, dar ca lucrarile trebuie urmarite cu maxima atentie, astfel incat fiecare ban cheltuit sa fie valorificat la maxim in folosul cetatenilor localitatii. Tot pe transparenta mizeaza Iuliu Gambutan si atunci cand vorbeste despre lucrarile din comuna: "Se asfalteaza strazi, se fac lucrari fara ca oamenii sa fie anuntati, sa stie cat dureaza executia lucrarii, ce trebuie sa faca. Nu e normal. Trebuie sa existe un dialog permanent intre primar si oamenii din Gura Raului. Un primar trebuie sa comunice cu oamenii din sat, nu sa ii terorizeze prin amenzi! Am intalnit oameni carora le e teama de represalii, ceea ce cred ca distruge identitatea gurenilor si nu e deloc in regula!".

Naveta elevilor, rezolvata de Primarie

Una dintre prioritatile lui Iuliu Gambutan este achizitionarea de catre Primaria Gura Raului a unui autobuz pentru transportarea elevilor care fac naveta la Sibiu, cu abonamente la preturi avantajoase. in atentia lui Gambutan este si finalizarea gradinitei cu regim de cresa, pentru ca ambii parinti ai copilului sa poata lucra. Pentru ca Gura Raului este un loc in care traditiile si cultura sunt respectate este hotarat sa continue Festivalul Bujorului, o sarbatoare despre care spune ca este o marca de succes ce asigura conservarea si totodata promovarea traditiilor si culturii locale. Turismul este o alta carte pe care Iuliu Gambutan mizeaza atunci cand vorbeste despre dezvoltarea localitatii in viitor: "Avem ce arata celor care vin la Gura Raului, de la traditii, pana la bucate specifice locului, apreciate de turistii care vin la Gura Raului".

Ce nu ar trebui sa se mai intample?

De la bun inceput, Iuliu Gambutan s-a declarat impotriva traseismului politic: "Cred ca integritatea morala si caracterul unui om se vad si din felul in care el intelege sa ramana fidel unei cauze. Ce e mai important? Interesul cetateanului sau interesele proprii ori de grup? Fara discutie, interesul cetateanului, pentru ca el ne-a trimis in functia publica, pentru a-i reprezenta interesele. Traseismul politic, mutarea de la un partid la altul demonstreaza un interes mai mare pentru propria persoana decat pentru cetatean". Un alt aspect caruia Gambutan vrea sa ii puna capat este delasarea cu care este tratat monumentul dedicat eroilor, prin desfiintarea gardului protector: "Pangarirea acestui monument simbolic, inclinarea celor doua cruci aproape de suprafata pamantului, ne doare pe toti cei care avem parinti, bunici, unchi sau alte rude cazute la datorie, pentru apararea tarii, ne sfasie sufletele". De asemenea, candidatul Iuliu Gambutan doreste sa restabileasca dialogul si buna intelegere intre oamenii din sat: "in prezent nu exista un dialog normal intre autoritatile locale si crescatorii de ovine, acesti oameni fiind dezbinati. Pasunea comunei nu este curatata, iar mare parte dintre crescatorii de animale trebuie sa mearga in pasunatul vecin, la Orlat sau Poplaca. Mie nu mi se pare normal acest lucru". Gambutan critica actuala conducere a comunei si atunci cand vine vorba despre fondul de vanatoare: "S-a semnat un contract pe 10 ani cu niste apropiati ai PDL prin care s-a concesionat fondul de vanatoare pe zece ani. Zilele trecute un crescator de animale a fost atacat de un urs, deoarece administratorii fondului nadesc animalele spre marginea satului. Nu de nesiguranta avem nevoie la Gura Raului, nu de contracte care sa ne puna viata in pericol".

Apa gratis pentru gureni

in 1970 a fost inceputa lucrarea barajului de la Gura Raului, cu mari sacrificii. Comuna a pierdut 70 de hectare de pasunat, s-au pierdut unele proprietati private, ca sa nu mai vorbim despre riscul la care suntem cu totii expusi prin existenta acestui baraj in apropierea satului. Pentru toate aceste motive consider ca apa trebuie sa fie in continuare livrata gratuit gurenilor, nu sa fie taxata, asa cum am auzit ca se intentioneaza. Daca voi fi ales primar, voi pastra gratuitatea pentru apa livrata locuitorilor din Gura Raului. Totodata, Gambutan intentioneaza sa achizitioneze prin Ocolul Silvic Gura Raului un buldoexcavator cu care sa fie executate lucrari in regie proprie, in comuna, pe hotar, in camp, pe drumurile forestiere, pentru a nu se mai cheltui sume mari de bani cu firme pentru investitiile din comuna. Utilajul va putea fi inchiriat si de gureni la preturi foarte avantajoase pentru efectuarea diferitelor lucrari. Tot pentru a face economie la bugetul local, Gambutan doreste infiintarea unei cariere de piatra pentru a asigura materia prima pentru repararea drumurilor comunale.

Şi, pentru ca este unul dintre cei care tine la traditiile din Gura Raului, la identitatea comunei, Iuliu Gambutan vrea sa ii aduca pe tineri cat mai aproape de valorile locale: "Voi milita pentru orientarea tinerilor catre valorile locului prin promovarea junilor, ansamblurilor folclorice, crailor sau caluserilor. Sunt gurean din tata-n fiu si imi doresc sa fac in asa fel incat oamenii sa fie mandri ca unul de-al lor a reusit sa ridice comuna. Vreau sa pun accent deosebit atat pe problemele legate de infrastructura, de confort, cat si pe invatamant, care este practic garantia unui viitor sigur. Este inadmisibil sa nu existe conditii bune la gradinite (sa nu fie toalete si apa potabila), sa nu observam o preocupare sustinuta pentru educatie, cu atat mai mult cu cat Gura Raului a dat tarii o seama de oameni invatati, cu care ne mandrim, unii dintre acestia fiind chiar rude cu mine, ma refer la familia Decei". in fine, Iuliu Gambutan doreste sa extinda utilitatile si in zona Hodrea, pentru a asigura si acelor oameni cu posibilitati materiale modeste un nivel de trai decent.

Iuliu Gambutan ii asteapta pe gureni, duminica, la ora 12, in centrul comunei Gura Raului, pentru a le prezenta proiectele sale si pentru a dialoga cu toti cei care doresc sa ii adreseze intrebari.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 24 mai 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter