SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGUn spital inchis de Cseke, redeschis de clinica sibiana Paltinul. Nu in Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Niciun leu pentru chirie si 30% din cheltuielile pentru utilitati suportate de autoritatile locale. Acestea au fost conditiile cerute de reprezentantii Clinicii Paltinului pentru a oferi consultantii medicale gratuite, plus restul de servicii medicale caracteristice unui spital, intr-o unitate medicala inchisa la 1 aprilie prin deciziile autoritatilor centrale.

Spitalul va fi redeschis de la 1 iunie si este situat in orasul Victoria din judetul Brasov.

Patru sectii si 40 de paturi. Pentru inceput

Reprezetantii orasului Victoria au semnat, azi, contractul de asociere in parteneriat public-privat cu societatea comerciala care asigura functionarea Clinicii Paltinul din Sibiu. Contractul a fost incredintat celor de la Paltinul in urma unei licitatii, la care au mai participat alte trei societati cu activitate in domeniul sanatatii.

"Firma va redeschide unitatea sanitara la 1 iunie sub forma unui centru de sanatate, in care vor functiona patru sectii: obstretica-ginecologie, pediatrie, chirurgie, interne. Pentru inceput, unitatea va functiona cu 40 de paturi, urmand ca in doi ani numarul acestora sa ajunga la 100. De asemenea, vor exista doua linii de garda, una cu medic specialist, iar cealalta va functiona in regim de centru de permanenta. Noi speram ca am facut un pas important pentru ca cei 8.500 de locuitori ai orasului la care se adauga alti 25.000 din zona aveau nevoie urgenta de o unitate medicala functionala", a declarat primarul orasului Victoria, Cristi an Ghoerghe, citat de Agerpres.

Administratia locala va aloca lunar pentru cheltuielile spitalului suma de 250.000 de lei. Aceasta suma ar putea creste in viitor, in conditiile in care cei de la Clinica Paltinul s-ar fi angajat ca vor aplica o strategie de modernizare a Spitalului.

Istorie din 2004

Clinica Paltinul a fost infiintata in ianuarie 1994, avand o echipa de noua medici `in contract cu plata procentuala`. Acum, Clinica Paltinul de pe strada Luptei a ajuns sa deschida clinici si la Agnita si Talmaciu, dar si un laborator la Ramnicu Valcea.

Proimisiuni la Cisnadie

La 1 aprilie 2011, in judetul Sibiu a fost inchis spitalul din Cisnadie, cel din Agnita fiind finantat in continuare, dupa ce, initial, si acesta a fost propus spre desfiintare. Autoritatile locale din Cisnadie au organizat proteste, au initiat discutii cu autoritati locale si centrale si au adoptat o serie de hotarari la nivel local pentru continuarea activitatii din cadrul Spitalului propus a deveni Camin de batrani. Transformarea Spitalului din Cisnadie intr-unul privat a fost o tema de discutie de asemenea, fara nicio urmare, deocamdata.

Inainte de Pasti, primarul orasului a si lansat un mesaj cu promisiuni. `Dupa luni de zile in care s-a vorbit despre desfiintarea Spitalului Orasenesc, acum, in preajma Sfintei Sarbatori a Invierii suntem pe cale sa reinviem actul medical in orasul nostru. N-a fost usor, lupta cu autoritatile de la Bucuresti a fost una inegala, au existat si in Cisnadie voci nu tocmai bine intentionate care au profitat de aceasta situatie dificila pentru a castiga capital electoral, dar Bunul Dumnezeu a cantarit cu masura Sa dreapta si a asezat lucrurile in asa fel incat comunitatea sa nu aiba de suferit`, se arata in mesajul semnat de Johann Krech, primarul din Cisnadie.

de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Anonymous ( 20.05.2011 01:09 )
Numai tichinigiii scriu obstretica.


      

Alte stiri adaugate joi, 19 mai 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter