SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGUn student si un medic lanseaza cea mai mare aplicatie online de programari la consultatii medicale

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Un student si un medic lanseaza cea mai mare aplicatie online de programari la consultatii medicale Un medic si un student la Facultatea de Automatica si Calculatoare au dezvoltat cea mai complexa aplicatie online de programari la servicii medicale si rezervari de medicamente, cu acoperire nationala: ConsultaDoctor.ro va fi lansata pentru publicul larg pe data de 15 noiembrie, intre timp fiind disponibila furnizorilor de servicii medicale pentru a se inscrie si a-si realiza descrierea serviciilor.

" Ideea a aparut in urma cu doi ani, din activitatea practica de zi cu zi la clinica medicala pe care o coordonez: ne gandeam cum am putea simplifica sistemul de programari in aceasta era a internetului. Timp de un an am conturat proiectul pentru a-i da o directie, dar totul a crescut ca anvergura, astfel incat am ajuns la un intreg sistem national`, povesteste dr. Mario Grigorascu, director general ConsultaDoctor.ro.

ConsultaDoctor.ro este o aplicatie online prin care pacienti de oriunde din tara se pot programa la consultatii in orice oras, la orice medic specialist - dermatolog, oftalmolog, cardiolog, pediatru, stomatolog, logoped, psiholog, pentru tratamente de medicina alternativa sau pentru terapii complementare (homeopatie, fitoterapie, masaj, kinetoterapie), precum si pentru efectuarea investigatiilor medicale (ecografii, tomografii, analize de laborator). De asemenea, prin ConsultaDoctor.ro, pacientii pot rezerva medicamente la farmacia pe care o doresc din aplicatie si le pot ridica in urmatoarele 2 zile.

" Pentru dezvoltarea aplicatiei software am avut nevoie de o echipa de 3 programatori care au lucrat 10 luni sub indrumarea unui student genial de la Facultatea de Automatica si Calculatoare, care a devenit asociatul meu in acest proiect- Gabriel Brosteanu. Platforma pe care au dezvoltat-o este, din cate stim, cea mai moderna si completa aplicatie de profil la nivel mondial`, a precizat Mario Grigorascu.

Lista serviciilor si specializarilor medicale la care pacientii se pot programa prin intermediul ConsultaDoctor.ro are peste 200 de pozitii, aplicatia cuprinzand atat servicii medicale decontate prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, cat si cu plata integrala.

" Aplicatia suporta un numar nelimitat de furnizori de servicii medicale sau conexe (logopedie, wellness, kinetoterapie, psihologie, optometrie), iar numarul de programari care pot fi inregistrate in aplicatie este practic nelimitat. Simultan se pot programa peste 10.000 pacienti. In plus, aplicatia pastreaza multe date: fisa medicala a pacientului vizibila atat pentru medic, cat si pentru pacient, istoricul programarilor facute`, a mai spus Gabriel Brosteanu, IT Managerul proiectului.

Sistemul este simplu: un pacient cauta in aplicatie medicii cu o anumita specializare medicala (sau anumite tipuri de analize, de exemplu), iar aplicatia genereaza raspunsul cautarii- lista de medici cu specializarea cautata, cu prezentarile lor, topuri de proximitate. Astfel, pacientul poate alege cel mai apropiat cabinet medical sau doctorul cu cea mai convingatoare prezentare, apoi vizualizeaza direct in agenda online a medicului respectiv care sunt intervalele disponibile, la care dintre locatii- pentru medicii care deservesc mai multe clinici- si se programeaza online direct in ziua si la ora cea mai convenabila.

Medicul, la randul sau, isi poate vedea in timp real agenda de programari de pe telefonul mobil, tableta PC sau orice calculator legat la internet.

Aplicatia are si o serie de alte functionalitati, gen programari `Ultimul minut` (urmatoarele 48 de ore) si oferte speciale pentru orice categorie de servicii medicale.

Utilizarea aplicatiei este gratuita pentru pacienti, acestia achitand la cabinetul medical doar produsele si serviciile medicale care nu sunt decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

De asemenea, aplicatia este gratuita pentru medicii de familie. Ceilalti prestatori de servicii medicale achita catre ConsultaDoctor.ro doar un comision aplicat la valoarea consultatiilor (investigatiilor medicale) efectiv realizate.
de Dorina Nitu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 07 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter