SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Unda verde" pentru DJ Rasinari - Poplaca - Orlat

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Drumul, desfundat in acest moment

Motivul pentru care Consiliul Judetean a depus acest proiect este cresterea atractivitatii zonei turistice Marginimea Sibiului. Indirect, modernizarea drumului va duce si la descongestionarea traficului din municipiul Sibiu, mai ales pe portiunea din zona Aeroportului. in acest moment, drumul judetean se afla intr-o stare care nu mai corespunde normelor tehnice, acest lucru avand ca rezultat o capacitate de circulatie a drumului destul de redusa. Autoritatile judetene se asteapta ca dupa finalizarea drumului, circulatia rutiera sa creasca de cel putin opt ori. Potrivit proiectului de modernizare, drumul va fi asfaltat in intregime, vor fi refacute acostamentele, podetele laterale si evacuarea apelor pluviale, dar vor fi semnalizate si drumurile laterale. Totodata, va fi construit un pod nou la intersectia cu DJ 106 A, in conditiile in care cel de-al doilea pod de pe acest tronson de drum judetean a fost modernizat de curand de Consiliul Judetean din fonduri proprii. Drumul judetean va fi adus la ultimele standarde de calitate, avand o viteza de proiectare de 40 km/h. DJ Rasinari - Poplaca - Orlat are o lungime de 13,7 km.

ADR CENTRU a semnat proiectul 100

Simion Cretu, directorul ADR CENTRU, a spus, ieri, la sediul Consiliului Judetean, ca proiectul de modernizare DJ 106 D Rasinari - Poplaca - Orlat este cel de-al 100 -lea contract de finantare din fonduri structurale europene semnat la nivelul regiunii de dezvoltare CENTRU. "Este proiectul cu numarul 100 cel pe care il semnam astazi. Pe langa dezvoltarea zonei Marginimii Sibiului, acest proiect va atrage si alte investitii indirecte. Judetul Sibiu este unul dintre judetele care au atras cele mai multe fonduri din regiunea Centru si in perioada urmatoare vom semna si alte contracte de finantare pentru Sibiu", a spus Simion Cretu, directorul ADR CENTRU.

La randul sau, Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean, spune ca este multumit de fondurile atrase pana acum pentru drumurile judetene. DJ 106D Rasinari - Poplaca - Orlat este cel de-al treilea proiect finantat din fonduri europene, dupa DJ Sibiu - Agnita si DJ Jina - Şugag. "Vor fi aproape 14 km de drum modernizat si vom reface un pod. Este vorba despre cel din Rasinari care a fost luat de ape in 1970. Totodata, am primit confirmarea de finantare si pentru DJ Sadu - Rau Sadului - Sadurel. Astfel, la capitolul reabilitare drumuri stam destul de bine, aceeasi situatie existand si in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene", a declarat Martin Bottesch. Presedintele CJ a multumit, de asemenea, echipei din cadrul CJ care s-a ocupat de depunerea proiectului spre finantare.

Prefectul judetului Sibiu, Constantin Trihenea, invitat la semnarea contractului, a sustinut ca "anul semne bune are. Este un merit al Consiliului Judetean si al echipei care lucreaza la proiectele cu finantare europeana. Asteptam parcurgerea etapelor de implementare si angajarea fortei de munca in acest proiect".
de Cosmin Pal


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 07 ianuarie 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 07 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter