SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGUnda verde pentru tunelul autostrazii Orastie - Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a vizitat, ieri dupa-amiaza, santierul autostrazii Orastie - Sibiu, in speta, loturile 3 si 4, cele care traverseaza judetul Sibiu. Ministrul a venit cu o veste buna. A fost expropriata, prin hotarare de Guvern, suprafata de padure ce trebuie defrisata in perspectiva constructiei primului tunel de autostrada din Romania (situat pe lotul 4, pe Hula Sacelului). Practic, acesta si-a respectat promisiunea facuta in urma cu doua saptamani, cand a declarat ca problema exproprierii padurii va fi rezolvata de Guvern. Tunelul este situat pe lotul 4 al autostrazii, iar constructorul poate demara imediat lucrarile de constructie. Mai intai, trebuie facuta defrisarea suprafetei de padure pe aproape 12 hectare. Ministrul a cerut contructorului de pe lotul 4 sa respecte graficul de executie si, daca este nevoie, sa lucreze in trei schimburi, chiar si duminica. In acest moment, se lucreaza pe 90 la suta din lotul 4. Pe durata vizitei, ministrul Nazare a fost insotit de prefectul judetului, Horatiu Racuciu.

Din nou, in vizita pe santierul autostrazii

Doua saptamani au trecut de la ultima vizita a ministrului Nazare de pe santierul autostrazii Orastie - Sibiu, portiunea ce strabate judetul Sibiu. Hotararea de Guvern privind exproprierea suprafetei de padure va fi comunicata, astazi, de catre constructor Directiei Silvice Sibiu. Pana ca lucrarile sa inceapa efectiv, trebuie defrisata suprafata de padure ce se intinde pe 12 hectare de teren. Aceasta lucrare va fi realizata in trei saptamani, urmand ca apoi constructorul sa inceapa constructia efectiva a tunelului. Lucrarile in zona tunelului au inceput din iarna, insa nu s-a putut avansa din cauza padurii ce trebuie sa fie defrisata. S-au facut lucrari la un capat si celalat al tunelului, dar nu si pe suprafata de padure in discutie. In zon[ se afla deja pregatite utilajele necesare demararii investitiei. Cu toate ca reprezentantii asocierii de firme spun ca vor demara imediat lucrarile de amenajare a tunelului, acestia nu au un termen stabilit pentru finalizarea constructiei. Termenul pentru finalizarea lucrarilor pe lotul 4 este aprilie 2013. Tunelul va avea o lungime de 340 de metri.

Stadiul lucrarilor pe acest lot este unul avansat, conform graficului. In acest moment, pe lotul 4 exista 11 puncte de lucru pentru executarea terasamentelor si 7 puncte de lucru la lucrarile de structura. Totodata, sunt facute 80 la suta din fundatii, iar, intr-o saptamana, se va trece la realizarea elevatiilor pentru 6 poduri.

"La ultima vizita, am spus ca vom rezolva in doua saptamani problema exproprierii suprafetei de padure pentru tunel. Ne-am tinut de cuvant si vreau sa se lucreze bine, mai ales ca este vorba despre primul tunel de autostrada. Am cerut constructorului sa se lucreze in doua - trei schimburi, inclusiv duminica", a spus ministrul Alexandru Nazare.

Lotul 4 au autostrazii cuprinde 2 viaducte (unul de 200 de metri si unul de aproape 400 de metri), 2 poduri, 4 pasaje auto, 2 pasaje peste calea ferata, 39 de podete si primul tunel de autostrada din Romania.

Lotul patru al autostrazii Orastie - Sibiu, ce masoara in jur de 16 km, este primul pe care s-au inceput lucrarile efective. Valoarea investitiei pentru acest lot se ridica la 484.839.529,89 de lei fara TVA. Termenul de finalizare a tronsonului este aprilie 2013. Licitatia de executie a fost adjudecata de asocierea Astaldi SpA - Euroconstruct - Astalrom. Lotul 4 cuprinde traseul Sibiu - Saliste.

Niciun comentariu despre lotul 3

In schimb, despre lucrarile la lotul 3 al autostrazii, cel cuprins intre Saliste si Miercurea Sibiului, ministrul Nazare nu a dorit sa faca nici un comentariu. Pe acest lot, lucrarile se afla la inceput, chiar daca potrivit graficului de executie, acestea ar trebui sa fie mult mai inaintate. Initial, ministrul a vrut sa viziteze cu presa acest tronson din viitoarea autostrada, insa, in cele din urma, a renuntat la idee.

Lotul 3 se intinde pe aproape 22 de km. Aici, castigator a fost stabilit Impregilo SpAi, iar valoarea investitiei se ridica la 604.791.600 lei fara TVA. Autostrada de la Orastie la Sibiu este impartita in patru loturi care masoara, in total, 82 de km. Dupa finalizarea lucrarilor pentru loturile 3 si 4, constructorii s-au angajat sa ofere garantie pentru 24 de luni de la terminarea lucrarilor.

Din cei 82 de km ai autostrazii Orastie - Sibiu, 36 de km vor strabate judetul Sibiu, la care se adauga si kilometrii de autostrada ai centurii ocolitoare a municipiului Sibiu. Cei 36 de km de autostrada care vor traversa judetul Sibiu vor trece prin Miercurea Sibiului, Apoldu de Jos, Amnas, Aciliu, Saliste, Sacel, Cristian si Sibiu.

*

Autostrada Orastie - Sibiu face parte din coridorul IV de transport paneuropean Nadlac - Sibiu - Bucuresti - Constanta. Acesta este impartit pana la Sibiu in 9 tronsoane. Coridorul Nadlac - Sibiu se construieste din fonduri europene si o contributie de 15% de la bugetul de Stat.
de Cosmin Pal


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 26 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 03 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter